Kanelsnegle i bradepande
Kage og dessert

Kanelsnegle i bradepande

Kanelsnegle i bradepande

Kanelsnegle i bradepande. Lækre store bløde kanel snegle med fyld, glasur og krymmel. En nem og god kanel snegle opskrift som giver 30 hjemmelavet kanelsnegle.

I dag er det en ganske særlig dag…
Det er nemlig tre år siden at vores dejlige Malte kom til verden. Vi har pyntet op med flag og sat fødselsdagstoget med lys og 3-tallet på og sunget fødselsdagssang. Malte har glædet sig rigtig meget til fødselsdag, og han har snakket om det i flere måneder. Hver gang jeg har snakket om dagen og hans kommende fødselsdag, har han været et stort smil.

Jeg har bagt kanelsneglekage og købt kakao, som Malte skal dele ud til alle børnene i børnehaven. Senere på dagen skal vi alle fire hygge her hjemme, og hvis vejret er til det, går vi nok i haven. Enten laver jeg noget nemt mad, eller også bestiller vi noget. Søren og jeg har aftalt at tiden ikke skal gå med at stå i køkkenet, så Malte kan få vores fulde opmærksomhed, og så skal vi selvfølgelig have tid til at lege med alle gaverne. William har skrevet og tegnet et kort til lillebror, og så har han valgt en gave, som er fra ham.

Familien har vi inviteret i weekenden, og derudover skal vi holde endnu en fødselsdag for Malte med vores gode venner. Så han skal nok blive fejret den lille (snart store) fyr.

Jeg har altid godt kunne lide at holde fester og arrangere børnefødselsdage. Ugen op til planlægger jeg indkøb, rengøring, madlavning og pynten. Så er der styr på det meste, og det gør at selve dagen bliver hyggelig og uden for meget stress.

De her kanelsnegle i brandepande er nemme at lave. Dejen er let at arbejde med, og der er masse af lækker snask i dem. Opskriften finder du under billederne her.

Kanelsnegle i bradepande

Kanelsnegle i bradepande

Kanelsnegle i bradepande

Antal 30 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1 dl rørsukker
  • 1 knivspids fint salt
  • 150 g smør
  • 700 g hvedemel

Fyld:

  • 250 g blødt smør
  • 300 g farin
  • 3 tsk. kanel

Pynt:

  • Glasur af flormelis og vand
  • Tivoli krymmel

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, vaniljesukker, kanel, rørsukker og salt og rør det godt ud i mælken. Smelt smørret og hæld det ned i skålen til de øvrige ingredienser. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres grundigt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen. Hvis du bruger hænderne til at ælte med, skal du ælte til dejen er helt ensartet og blød.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykke over i 1 time og 15 minutter.
    Rul dejen ud med en kagerulle. Dejen skal måle lidt mere end en bradepande. Bland den bløde smør (det skal være helt blødt) sammen med farin og kanel og rør det sammen til en ensartet masse. Smør det ud på dejen og rul den sammen på den lange led ligesom en roulade.
    Skær 30 stykker ud af dejen og læg dem på to bradepander med bagepapir. Jeg havde 20 kanelsnegle i den ene bradepande og 10 i den anden. Tryk kanelsnegle let flade så de får en pæn facon.
    Sæt kanelsneglene til at efterhæve i 30 minutter inden de bages i ovnen.
    Bagetid: 15-18 minutter ved 200 grader varmluft.
    Sæt de bagte snegle på en rist og pynt med glasur og krymmel når de er kølet af.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar