Kakao- og lakrids mandler

Kakao- og lakrids mandler
Jeg er vild med mandler. Mandler med lakrids, chokolade, salt, citron…
Ja, stort set alle typer af mandler. Jeg bruger ofte mandler i madlavningen fx i salater.
Der plejer jeg, at riste dem på en pande med lidt olivenolie og salt. Det smager fantastisk, og giver ofte lige det sidste “pift” til salaten.
I denne opskrift skal det dog handle om “slik mandler”.
Mandler med lakrids og mandler med hvid chokolade som til sidst er vendt i kakao. De er virkelig lette at lave, og så kan de jo bruges som en lille fin hjemmelavet værtindegave, som aften hygge snack eller til højtider.

Kakao- og lakrids mandler

Antal 200 g

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 100 g hvid chokolade
  • 4-5 spsk. kakaopulver (usødet)
  • 4 tsk. lakridsrodspulver fx den fra Urtekram
  • 1 spsk. smagsneutral olie

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne på en tør pande ved middelvarme i 5-6 minutter. Sørg for at vende dem ofte, så de ikke bliver sorte. Tag halvdelen af mandlerne fra og lad den anden halvdel blive på panden.
    Lakrids mandler:
    Hæld olie over mandlerne på panden og vend dem i et par minutter. Tag dem af varmen og lad dem køle af.
    Kom dem op i en skål og hæld lakridsrodspulveret hen over. Vend det godt rundt. Jeg har valgt at bruge Urtekrams lakridsrodspulver, men man kan også bruge lakridspulver. Kom lakrids mandlerne op i en tæt beholder eller pose.
    Kakao mandler:
    Smelt den hvide chokolade i et vandbad og hæld den hen over mandlerne (de mandler som blev taget fra, og som der ikke er olie på).
    Sørg for at adskille mandlerne så de ikke hænger sammen, og kom dem i fryseren i 10-12 minutter. Chokoladen skal ikke være helt størknet, men sidde fast. Hæld kakaopulveret hen over mandlerne og vend godt rundt. Kom dem op i en tæt beholder eller pose.

Kakao- og lakrids mandler
En perfekt lille værtindegave. Hvem ville ikke blive glad for sådan en pose?

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.