Kagemand
Kage og dessert

Kagemand

Kagemand

I dag er det 6 år siden, at vores dejlige William kom til verden. Nu siger jeg sikkert som alle andre forældre, men jeg kan virkelig ikke forstå, at der er allerede er gået seks år. Det er uforståeligt, at det er så længe siden, at jeg holdte min lille nyfødte dreng i armene. Nu er han blevet til en stor (eller lidt stor) dreng, som kan en masse selv.
Tiden er gået så hurtigt og snart venter en ny verden med skolestart.

William holder i dag fødselsdag i sin børnehave, og han skal fejre dagen sammen med tre andre børn, som også har fødselsdag. Det er lidt vildt at så mange deler fødselsdag, da drengenes institution er meget lille. William har rigtig glædet sig til den store fødselsdagsfest, og han har ønsket sig en kagemand, så det bagte jeg til ham i går.

Det skulle vise sig at skabe en del besvær. Ja, faktisk var det ikke helt nemt at lave den kagemand. Det endte med, at jeg smed den første kagemand ud. Det var gået helt galt med dejen. Det kan der være flere årsager til, men for at det ikke skulle ske igen, lavede jeg dejen af to omgange.*

Senere i dag skal vi alle fire hygge her hjemme. William skal have sin gave, og så skal vi ud at spise. Hvor vides endnu ikke, da det bliver op til fødselsdagsbarnet ♥

Kagemand

Kagemand

Opskrift på kagemand

300 g smør
6 dl vand
4 tsk sukker
300 g hvedemel
8 æg

Opskriften på vandbakkelsesdejen er fra Amo – Den Store Fødselsdags Bagebog.

Pynt:
Karamelsnører – til hår
Flormelis – til glasur
Blandet slik
Marcipan – til navn

Fremgangsmåde

Kom smør, vand og sukker ned i en gryde (jeg anbefaler at dejen laves af to omgange*).
Lad indholdet i gryden koge op og tilsæt melet imens der piskes hurtigt rundt med et piskeris. Når dejen slipper gryden (det skal samle sig som en stor klump), tages gryden af varmen.

Lad dejen køle af i 10 minutter og tilsæt æggene et af gangen. Hver gang du har kommet et æg i dejen, skal den piskes grundigt med piskeriset  til der ikke længere er noget flydende æg tilbage.

Tegn hovedet og overkroppen på et stykke bagepapir og maven og benene på et andet stykke. Læg bagepapiret på to bageplader og smør dejen ud efter stregerne på bagepapiret. Det er vigtigt, at dejen ikke bliver flad, den skal smøres med en spiseske eller dejskraber. Bag kagemanden i en forvarmet ovn.

Bagetid: 20-25 minutter ved 200°varmluft. Åben ikke lågen til ovnen undervejs før der er gået 20 minutter, da kagemanden ellers kan falde sammen.

Når kagemanden er afkølet pyntes den. Hvis du bruger marcipan til kagemanden, kan du let rulle marcipanen ud på et stykke bagepapir med et stykke husholdsfilm ovenpå, så kagerullen ikke klistrer fast på marcipanen.

Laves kagen dagen i forvejen kan den opbevares i et køligt rum. Kagemanden må ikke komme på køl.

Mængde

En kagemand

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Wanda 4. december 2014 at 08:43

    Ej hvor tiden dog løber. Tror han var omkring 2-3 mdr. da jeg så ham 1. gang. :)
    Tillykke med ham – Tillykke William
    Hej fra Wanda

  • Svar Mie 4. december 2014 at 14:27

    Hej Wanda

    Tak for din fødselsdagshilsen til William :-)
    Hilsner fra Mie

  • Skriv din kommentar