Kålsalat med perlebyg og kylling
Salat

Kålsalat med perlebyg og kylling

Kålsalat med perlebyg og kylling

Vi spiser næsten altid salat eller grøntsager tilberedt på anden vis til vores aftensmad. Men det er ikke så tit, at vi “kun” får salat, og hvis vi gør, får drengene en anden ret eller noget ekstra ved siden af. Ofte tilbereder jeg rå grøntsager, som jeg ligger i små skåle eller på et stort fad, og så kan vi alle vælge det, vi allerhelst vil have. William er god til at smage på nye ting og grøntsager, mens Malte stadig mest er på agurk og peberfrugt. Fornyligt er Malte dog begyndt at ville smage på salatblade, så der er nok alligevel lidt fremgang ;-)
For et par måneder siden skrev jeg indlægget 10 tips til at få børn til at spise grøntsager, her kan du måske hente et par tips, hvis ikke dine børn er så glade for grøntsager.

I går fik vi denne super lækre kålsalat med perlebyg og kylling. Den både smager og mætter godt, og så er den også dejlig farverig at se på. Salaten indeholder både spidskål, rødkål og gulerødder, så det er bestemt en salat som mætter i mange timer. Dressingen på toppen af salaten er en persillepesto – link til opskriften ses længere nede hvis du har tid og lyst at lave din egen pesto.

Kålsalat med perlebyg og kylling

Opskrift på kålsalat med perlebyg og kylling

350 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
Smør til stegning
70-75 g perlebyg (ukogt)
Spidskål
Rådkål
6 gulerødder
Agurk
Cherrytomater
Rød peberfrugt
Babyspinat
Persillepesto

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken (den skal koge ret længe) og sæt den i køleskabet. Blend persillepestoen sammen og sæt også den på køl.

Steg kyllingen på en pande til den er hvid – pas på med ikke at give den for længe så den bliver tør. Krydr kyllingen med salt og peber og begynd at forberede salaten.

Alle grøntsagerne skylles så de ligger klar til at blive hakket og snittet. Spidskålen skæres i helt tynde strimler, og gulerødderne skrælles og rives på et rivejern. Rødkålen rives også på rivejernet, og agurken og peberfrugten skæres ud i små tern. Cherrytomaterne skæres over på midten og alle de udskåret grøntsager anrettes på tallerkenerne sammen med den kolde kylling og perlebyg. Øverst på salaten pynten med babyspinatblade og persillepesto.

Mængde

2-3 personer

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar