Jul på Dyssegaarden
Dyr og dyreparker, Julemarkeder for børn

Jul på Dyssegaarden

Jul på Dyssegaarden

På Frederiksborgvej i Roskilde ligger Dyssegaarden. Her kan man op mod jul fælde sit eget juletræ, hilse på dyrene på gården, købe vafler og mad, ride på æsler, prøve en halmhule og labyrint af halm og meget mere.

Vi kørte sammen med drengene til Dyssegaarden i weekenden. Det er vores første julemarked i år, og også første gang at vi besøgte Dyssegaarden. Jeg havde læst lidt om gården, inden vi tog af sted og tænkte at det kunne være en hyggelig tur. Jule-hygge og æsel-ridning lød lige som om, at det ville være noget for drengene.

Derudover havde jeg læst, at de solgte kød af egen avl, så jeg tænkte, at det ville være en oplagt mulighed for at kigge på en steg til juleaften. Vi skal holde jul her hjemme, og jeg glæder mig rigtig meget til at lave julemad. Drengene skal forkæles, vi skal hygge og snakke med vores familie og spise os alt for mætte :-)

Jul på Dyssegaarden

Jul på Dyssegaarden

Dyrene på Dyssegaarden

De første dyr vi mødte, da vi kom til gården, var æslerne. Et par af dem havde nissehuer på, og de så simpelthen så søde ud. Vi fik fortalt af kvinden som passede æslerne, at to af de ældre æsler var pensioneret, så dem måtte man ikke ride på. Æslerne virkede meget nysgerrige, og de ville meget gerne nusses og hilse på.
Både William og Malte fodrede æslerne med gulerødder, og William fik en tur på den rolige og godmodige Valdemar. Malte turde ikke at ride, så han kiggede på og hoppede i hø, imens William fik en lille tur på ryggen af Valdemar.

Udover æsler så vi også et par hunde, en kanin og en masse høns. Vi glemte desværre at købe æg med hjem, så det må vi gøre en anden gang, vi kommer til Dyssegaarden.

Jul på DyssegaardenJul på Dyssegaarden

Jul på DyssegaardenJul på Dyssegaarden

Mad og lækkerier

Til frokost købte vi boller med coleslaw og pulled pork fra gårdens frilandsgrise. Det er virkelig den bedste pulled pork, jeg nogensinde har smagt! Lækker og saftig, med masser af smag og uden for meget fedt. Drengene fik frikadeller på spyd, og vi fik en lækker saft til. Til børnene savnede vi en bolle eller noget andet til frikadellerne, for at de kunne blive mætte. Men som et hurtigt-forbi-måltid fungerede det fint. Jeg havde læst, at de også havde burgere med ribbensteg, men det var der desværre ikke, da vi var der. Sikkert fordi at de første lige var åbnet op for julen i denne weekend.

I Vaffelhuset købte Søren et par vafler med syltetøj og flormelis. De var ikke rigtig det store hit, må jeg tilstå. De var meget tynde og uden den store smag.

Jul på DyssegaardenJul på Dyssegaarden

Juletræer fra Dyssegaarden

Så langt øjet rakte, kunne man se juletræer. Række op og række ned fyldt med flotte juletræer. Jeg ved ikke, om det kun er på bestemte dage, at man kan få lov at fælde sit eget juletræ, eller om det gælder hele jule-åbningen. I alt fald lyder det som en helt vildt hyggelig oplevelse, og bestemt noget vi vil overveje.

Vi plejer at købte vores juletræ i nærheden af, hvor vi bor. Mest fordi det så har været lettere at transportere, men der har så ikke været så meget tur ud af det.

Jul på Dyssegaarden

Gårdbutikken

I den lille hyggelig gårdbutik solgte de kød fra frilandsgrise, ænder, gæs, kyllinger og kalkuner. Vi købte en stor flot steg med hjem til juleaften. Jeg glæder mig både til at lave den og smage den. Det er altså noget andet at købe en god steg fra en gård end i butikkerne.

Vi har planlagt en rigtig lækker julemenu i år, og der skal være rigeligt af det hele. Åh jeg bliver sulten, bare jeg tænker på julemad. Flæskesteg og brunede kartofler – mums.

Jul på Dyssegaarden

Min anmeldelse af jul på Dyssegaarden

Jeg synes, Dyssegaarden er et dejlig og lækkert sted. Vi nød alle fire turen. Drengene fik både gynget, leget og hoppet i halm og William fik som fortalt en tur på æslet Valdemar.

Det bar præg af ikke helt at være åbnet, da vi var der i weekenden. Så der var ikke æbleskiver, burger med ribbensteg, brændte mandler, julepostej og pølser eller kørsel i hestevogn og veteranbussen. Havde jeg vidst det, var vi nok kommet en anden weekend, men vi havde stadig en hyggelig og god tur.

Derudover synes jeg, at det var dejligt at se, hvor godt deres dyr har det. At de har frisk luft og masser af plads til at boltre sig, og at dem som passer dyrere på gården værner om, at dyrene har de allerbedste vilkår.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar lotte 16. november 2015 at 13:39

    Ej..det lyder som et rigtigt dejligt sted, og tænderne løber i vand!!!

    • Svar Mie 16. november 2015 at 19:39

      Det var det bestemt også. Hyggeligt og meget lækkert kød :-)

    Skriv din kommentar