Jordbærmousse
Kage og dessert

Jordbærmousse uden fløde

Jordbærmousse

En nem jordbærmousse uden fløde og med kun tre ingredienser.

Opskrift på jordbærmousse uden fløde. En nem og hurtig lille dessert med friske jordbær og mørk chokolade.

Jeg gad ikke at lave aftensmad i går aftes. Vejret var så skønt, så vi bestilte maden og brugte i stedet tiden i haven sammen med drengene. Da børnene var puttet, og det ikke længere var så varmt, fik jeg alligevel lyst til at smutte en tur i køkkenet.

Her fik jeg lavet denne nemme lille dessert til min mand og jeg. En jordbærmousse uden fløde og med en begrænset mængde sukker. Ideen kom sig af, at jeg den anden aften bagte små kys (marengs), og her pisker man æggehvider og sukker sammen til en skum. Derfor tænkte jeg, at jeg ville prøve at gøre det efter nogenlunde samme princip – men at lave det til en mousse ved at blande friske jordbær i. Da jeg ingen piskefløde havde, blev det til en jordbærmousse uden fløde. Man kan sikkert sagtens tilsætte en klat flødeskum, hvis man gerne vil det.

Jordbærmousse uden fløde

Antal 2 personer

Ingredienser

 • 1,5 æggehvide (jeg brugte pasteuriserede)
 • 20 g sukker
 • 15 friske jordbær
 • Eventuelt et par dråber rød frugtfarve

Pynt:

 • Jordbær
 • Mørk chokolade

Sådan gør du

 • Pisk æggehviderne sammen med sukkeret. Du skal piske til det er helt stift og hvidt.
  Rens jordbærerne og mas dem på et skærebræt med en gaffel. Hæld væsken fra de maste jordbær og kom dem op i skålen med de pisket æggehvider. Bland det hele forsigtigt sammen med en ske eller en dejskraber. Tilsæt et par dråber rød frugtfarve, hvis du gerne vil have moussen mere lyserød.
  Hæld jordbærmoussen op i to glas og stil dem på køl i en times tid til de er helt kolde. Hvis ikke de er kolde nok, kan du give dem 10 minutter i fryseren. Det gjorde jeg, da jeg ikke synes, moussen var blevet helt kold nok. Pynt med hakket mørk chokolade og jordbær.
Jordbærmousse uden fløde

Luftig mousse uden tilsat fløde.

Vi synes begge at desserten smagte godt, og min mand sagde, at han ikke kunne smage, at den smagte “af sund dessert” ;-)  Denne mousse er ikke så “tung” og fast i det som en mousse ellers godt kan være det. Den har en let konsistens, er frisk og sommerlig.

Man vil sikkert også kunne lave moussen med andre friske sommer-bær. Det kunne være brombær eller hindbær. Det har jeg ikke afprøvet endnu, men vil gerne afprøve.

Prøv også: Nice cream med banan og jordbær og smoothie med ananas og jordbær.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Annelie Holdt 22. oktober 2015 at 22:03

  Hej… Kan moussen stå i køleskabet i et døgn uden at falde sammen eller hvad nu sådan en gør???
  Mvh Annelie

  • Svar Mie 22. oktober 2015 at 22:20

   Hej Annelie

   Det ved jeg ikke, da vi spiste den kort tid efter, at den var lavet. Så jeg tør ikke sige, om den falder sammen eller om jordbærsaften samler sig i bunden. Det må kommer an på en prøve :-)
   Mvh Mie

 • Svar Mille 17. maj 2020 at 12:51

  Kan man bruge alm. æggehvider

  • Svar Mie 18. maj 2020 at 08:58

   Det kan du godt. Jeg mener ikke længere at rå æg frarådes i madlavning i private hjem – medmindre det er til ældre og mindre børn.

 • Svar Lise Rønneberg 8. februar 2021 at 20:37

  Er det ikke lurt å bruke stavmikser på jordbærene eller blir de for moste?

  • Svar Mie 9. februar 2021 at 16:20

   Jeg har ikke prøvet med en stavblender, men jeg tænker umiddelbart, at de vil blive for maste og vandet. Det fungere fint bare at mase dem med en gaffel :-)

  Skriv din kommentar