Jordbærmousse uden fløde
Kage og dessert

Jordbærmousse uden fløde

Jordbærmousse uden fløde

Jeg gad ikke at lave aftensmad i går aftes. Vejret var så skønt, så vi bestilte maden og brugte i stedet tiden i haven sammen med drengene. Da de var puttet og det ikke længere var så varmt, fik jeg alligevel lyst til at smutte en tur i køkkenet.

Her fik jeg lavet denne nemme lille dessert til min mand og jeg. En jordbærmousse uden fløde og med en begrænset mængde sukker. Ideen kom sig af, at jeg den anden aften bagte små kys (marengs), og her pisker man æggehvider og sukker sammen til en skum. Derfor tænkte jeg, at jeg ville prøve at gøre det efter nogenlunde samme princip – men at lave det til en mousse ved at blande friske jordbær i. Da jeg ingen piskefløde havde, blev det til en jordbærmousse uden fløde. Man kan sikkert sagtens tilsætte en klat flødeskum, hvis man gerne vil det.

Vi synes begge at desserten smagte godt, og min mand sagde, at han ikke kunne smage, at den smagte “af sund dessert” ;-)  Den er ikke så “tung” og fast i det som en chokolademousse godt kan være det. Den har en let konsistens, er frisk og sommerlig.

Jordbærmousse uden fløde

Jordbærmousse uden fløde

Antal 2 personer

Ingredienser

 • 1,5 æggehvide (jeg brugte pasteuriserede)
 • 20 g sukker
 • 15 friske jordbær
 • Eventuelt et par dråber rød frugtfarve

Pynt:

 • Jordbær
 • Mørk chokolade

Sådan gør du

 • Pisk æggehviderne sammen med sukkeret. Du skal piske til det er helt stift og hvidt.
  Rens jordbærerne og mas dem på et skærebræt med en gaffel. Hæld væsken fra de maste jordbær og kom dem op i skålen med de pisket æggehvider. Bland det hele forsigtigt sammen med en ske eller en dejskraber. Tilsæt et par dråber rød frugtfarve, hvis du gerne vil have moussen mere lyserød.
  Hæld jordbærmoussen op i to glas og stil dem på køl i en times tid til de er helt kolde. Hvis ikke de er kolde nok, kan du give dem 10 minutter i fryseren. Det gjorde jeg, da jeg ikke synes, moussen var blevet helt kold nok. Pynt med hakket mørk chokolade og jordbær.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Previous Post Next Post

4 Kommentarer

 • Reply Annelie Holdt 22. oktober 2015 at 22:03

  Hej… Kan moussen stå i køleskabet i et døgn uden at falde sammen eller hvad nu sådan en gør???
  Mvh Annelie

  • Reply Mie 22. oktober 2015 at 22:20

   Hej Annelie

   Det ved jeg ikke, da vi spiste den kort tid efter, at den var lavet. Så jeg tør ikke sige, om den falder sammen eller om jordbærsaften samler sig i bunden. Det må kommer an på en prøve :-)
   Mvh Mie

 • Reply Mille 17. maj 2020 at 12:51

  Kan man bruge alm. æggehvider

  • Reply Mie 18. maj 2020 at 08:58

   Det kan du godt. Jeg mener ikke længere at rå æg frarådes i madlavning i private hjem – medmindre det er til ældre og mindre børn.

  Skriv din kommentar