Jordbærgården - plukselv
Udendørs aktiviteter

Jordbærgården – plukselv

Jordbærgården - plukselv

Lørdag eftermiddag kørte vi en tur ud til Jordbærgården, som ligger i Smørum.
På Jordbærgården er der mulighed for plukselv af jordbær, hvilket jeg havde tænkt kunne være en hyggelig lille oplevelse sammen med drengene. Vi har aldrig været der før eller prøvet plukselv af grøntsager – udover egne grøntsager og bær i haven, men ikke fra en gård.

På Jordbærgården fik vi vejet vores medbragte skåle, og så fik vi tildelt en lang række med jordbærplanter, hvor vi kunne gå i gang med at plukke jordbær. Drengene var begge vældig begejstret, da de så hvor mange jordbær, der gemte sig under de store flotte planter. De jordbærplanter vi har i haven, vil ikke rigtig give noget i år. Så det har været meget småt med egen avl af jordbær.

Jordbærgården - plukselv Jordbærgården - plukselv Jordbærgården - plukselv

Vejret var perfekt til at plukke jordbær i. Overskyet men meget lunt. Vi gik og hygge-snakkede, og der gik helt sport i, hvem der kunne finde de største og mest røde bær.

Drengene kunne altså ikke lade være med at smage på jordbærrerne, og da jeg senere også fik smagte dem, kunne jeg godt forstå hvorfor. De smager skønt – intet mindre end fantastiske! Det er helt utroligt så stor en forskel, der kan være fra de jordbær, som kan købes i dagligvarebutikkerne. Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg aldrig har smagt så lækre og søde jordbær før. I min forstand er frugt normalt ikke slik, (det kan være et udmærket alternativ), men de her jordbær de smager som slik. Jeg har næsten ikke lyst til at købe jordbær i butikkerne længere, efter vi har smagt, hvor godt jordbær kan smage.

Jordbærgården - plukselv Jordbærgården - plukselv Jordbærgården - plukselv

Vi plukkede to skåle fyldt med jordbær, og de kostede næsten ingen penge.
Jeg tror, det er ved at være sidste udkald for plukselv jordbær på de fleste gårde, men vi kommer helt sikkert igen til næste år.

Det var en god lille tur for børnene, og de var lige så begejstret, som havde de været i Tivoli. Den slags små ture, kan jeg så godt lide at tage på, fordi vi alle kommer lidt ud og ser noget andet end det der hjemme. Desuden passer det godt med lillebrors lur. Vi har endnu ikke mulighed for at tage på heldags-ture, fordi han skal sove middagslur.

Jordbærgården - plukselv Jordbærgården - plukselv

På Jordbærgården har de også en kær lille butik, hvor der både sælges is, friske grøntsager og frugt, honning, æblemost, karameller og bolsjer, kaffe og te og meget mere.

Drengene fik sig en økologisk Hansens ispind, og imens fik jeg købt lækkerier med hjem. Vi har endnu ikke smagt noget af det udover ærterne, som vi fik i går, da vi havde gæster på besøg. Igen må jeg sige, at det er en helt anden oplevelse, end dem man kan købe i butikkerne. Ærterne var store og sprøde og rigtig fine alle sammen.

Hvem der bare boede på en gård og kunne spise så mange lækre grøntsager :-)

Jordbærgården - plukselv

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar