Udflugter for børn
Legepladser og gratis oplevelser, Udendørs aktiviteter

Jernhatten – Mols Bjerge

Jernhatten – Mols Bjerge

I sidste uge da vi var i Ebeltoft, efterspurgte jeg på Instagram, om der var nogen af jer som havde tips til gode restauranter, seværdigheder, gårdbutikker eller sjove ting for børn i området. Jeg fik rigtig mange gode svar og ideer, og flere af turene har vi været på i uges løb. Så 1000 tak for jeres hjælp :-)

Et af de steder som vi fik anbefalet var Jernhatten – Mols Bjerge. Jernhatten er et fredet område, og her kan man gå skønne ture og se den mest fantastiske udsigt ud over bakkerne og havet. Vi havde forinden turen læst, at der fandtes mange sjældne planter som normalt kun ses syd på. Navnet Jernhatten hentyder til det hårde materiale som området består af, og som har gjort det umuligt for havet at nedbryde det. Fra toppen er der hele 49 meter ned til havet, og hvis man tør, kan man tage trapperne ned til stranden fra toppen.

Inden vi tog afsted var både William og Malte lidt negative. De syntes slet ikke, at bakker, planter eller udsigt lød spændende, men de ændrede heldigvis hurtigt mening, da vi kom der ud.

Jernhatten – Mols Bjerge

Jernhatten – Mols Bjerge

Jernhatten – Mols Bjerge

Jernhatten – Mols Bjerge

Jernhatten – Mols Bjerge

Det første vi mødte efter en lang sti var en masse krogede træer, som drengene klatrede i. Da vi gik videre, begyndte det at blive stejlt, og herefter gik det op og op. På vej opad blev stien helt indkranset af træer og blade, og William sagde henrykt, “det er helt som at være i en labyrint”. Han gik en del af vejen forrest, imens han råbte til os, “kom nu… kom nu”.

Søren og Malte opdagede et stort flot træ med indgraverede navne og på den ene side af træet, stod der Malte. “Der står Malte, der står mit navn”, sagde Malte fuld af glæde.

Jernhatten – Mols Bjerge

“Se mig mor, jeg krammer træet” ♥

Vi havde ingen idé om hvor langt eller hvor længe, vi skulle gå. Vi fortsatte bare, og til sidst mødte der os den fineste udsigt på toppen af Jernhatten. Vejret var skønt, solrigt og varmt. Vi nød udsigten for en kort stund, inden vi besluttede at forsætte på den modsatte side af toppen som førte ned til stranden. Her var der trapper helt ned til stranden, og på vej ned gjorde vi små ophold og kiggede ud over vandet.

Jernhatten – Mols Bjerge

Jernhatten – Mols Bjerge

På toppen – med udsigt ud over Djursland. 

Jernhatten – Mols Bjerge

Jernhatten – Mols Bjerge

På stranden hyggede Søren og drengene sig med at kaste sten i vandet, inden vi fandt en god plads i græsset i læ og sol. Midt i den smukke natur med bakkerne på den ene side og havet på den anden, spiste vi madpakker og bolsjer, som vi havde købt hos Mols Bolsjer.

Det var en rigtig dejlig tur, som jeg bestemt kan anbefale til andre, hvis I tager til Ebeltoft eller er i området. Smuk og skøn natur som helt sikkert skal opleves ♥

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Marie / krøllerier 6. juli 2016 at 13:33

  Vi skal netop til Ebeltoft på sommerferie, men med barnevogn… Vurderer du at turen til Jernhatten er mulig med den slags køretøj? Det lyder ikke sådan af din beskrivelse.

  Men tak for tip – Marie / krøllerier

  • Svar Mie 6. juli 2016 at 13:38

   Hej Marie

   Nej, jeg vil ikke mene, at turen er egnet med barnevogn. Det er en stejl, smal og “hård” tur, og I vil ikke kunne komme ned af de høje trapper med vognen.

   Jeg skrev om Ree Park i mandags, måske det var noget?

   Jeg tipper om flere ture i Ebeltoft i de kommende dage. Der kan du nok få lidt flere ideer. Ebeltoft er skøn og hyggelig :-)

   Rigtig god ferie.

   Vh. Mie

 • Svar Marie / krøllerier 14. juli 2016 at 21:38

  Tak for svar Mie.
  Ree Park er allerede på programmet – og nu også Mols bolcher. ? Og så bliver set selvfølgelig strandvejr. Hehe

  • Svar Mie 15. juli 2016 at 10:43

   Det var så lidt.

   Ja, det gør da. Det gode vejr er på vej tilbage :-)
   En tur til Vaffelbageriet i Fjellerup kan anbefales. Hold da op nogle flotte store is med guf vi fik, og stranden ligger lige ved siden af.

  Skriv din kommentar