italienske boller
Brød og boller

Italienske boller

italienske boller

Lækre hjemmebagte boller med masser af luftbobler.

Jeg bager meget ofte koldhævede boller til vores morgenmad i weekenden. Det er altid der, vi gør ekstra ud af at samles om morgenbordet, og vi nyder at have god tid. Jeg har flere varianter af koldhævede boller på bloggen, og denne nye variant har jeg valgt at kalde italienske boller.

Bollerne er nemme at bage og dejen røres sammen dagen inden at bollerne skal bages. Bollerne bliver luftige og bløde, og de har masser af luftbobler. Jeg bruger en røremaskine til at røre dejen sammen med, da det går hurtigt og nemt. Så er jeg også sikker på, at dejen bliver rørt rigtigt godt sammen, og så får man det bedste resultat. Man kan godt ælte dejen med hænderne, men det kræver godt med tålmodighed, vil jeg mene. Hvis du ikke har en køkkenmaskine, kan du i stedet røre dejen sammen med en elpisker. Del portionen over i to og rør en portion af gangen, så du er sikker på at det ikke bliver for voldsomt for elpiskeren at røre.

Opskrift på italienske boller.

Til mine italienske boller bruger jeg durrummel, hvedemel og Tipo 00 hvedemel. Både durum og Tipo-mel kan købes i større supermarkeder på hylden med alt det andet mel. Der skal ikke bruges surdej til bollerne men almindelig gær og temmelig meget vand.
Det gør også at dejen er ret blød, men det skal den være for at få de skønne luftige boller.

Jeg fik 13 store boller ud af opskriften. Bollerne kan spises til morgenmad, men de kan også bruges som fødselsdagsboller, spises som tilbehør til suppe eller bruges i madpakken.
Når jeg bager boller, plejer jeg at fryse de fleste af dem som ikke bliver spist med det samme. Så har vi næsten altid boller i frysen, og det er nemt at tage op til en weekend, hvor der ikke bages eller til børnenes madpakker.

Se også disse opskrifter: Koldhævede boller med havregry og rosinboller.

koldhævet boller
hjemmebagte boller

Italienske boller

Antal 13 stk.

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g durummel
  • 150 g hvedemel
  • 450 g Tipo 00 hvemel
  • 2 tsk. groft salt

Pensling

  • 1 æg

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukkeret.
    Kom olien i og rør igen.
    Tilsæt langsomt de tre slags mel imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med.
    Tilsæt salt til sidst og rør igen.
    Rør dejen til den er helt blød og ensartet og til den slipper dejkrogen. Det tager 5-6 minutter på min maskine at røre dejen godt sammen.
    Kom en stor pose rundt om skålen som lukkes og sæt dejen til at hæve natten over i køleskabet.
    Kom bagepapir på to plader og varm ovnen op til 225 grader varmluft.
    Brug to spiseskeer til at løfte dejen over på pladerne med. Der skal laves cirka 13 store boller.
    Pisk ægget sammen med en gaffel og brug en madpensel til at pensle bollerne med.
    Bag bollerne i ovnen i cirka 25 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    I min ovn bliver bollerne bedst hvis jeg bager en plade af gangen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar