Brød og boller
Brød og boller

Italiensk brød

Italiensk brød
Det her brød er helt sikkert et af mine mit favorit brød. Det er et italiensk brød med durummel, og det er super let at lave. Opskriften har jeg fået af min svigerfar, og med tiden har jeg justeret både på mængden af ingredienserne, men også hvordan det laves. Det er næsten blevet til en tradition i familien, at vi får brødet til maden, når vi er samlet.

Brødet har en sprød skorpe, og så er det let og luftigt indeni. Vi spiser det ofte til morgenmad eller som tidligere nævnt som tilbehør ved familiemiddage. Brødet har kun en ulempe, og det er, at det kun er friskt på selve dagen. Det kan naturligvis godt spises dagen efter, men jeg synes ikke det smager lige så lækkert. Til gengæld smager brødet bedst, når det er koldt, så det kan med fordel bages et par timer inden, det skal spises.

Når du laver brødet, vil du nok bliver overrasket over at dejen er meget flydende. Det er altså ikke fordi der er noget galt med opskriften, eller at du har gjort noget galt. Sådan skal den være. Jeg plejer at beskrive konsistensen af dejen som “havregrød”.

Italiensk brød
Opskrift på italiensk brød

4,5 dl lunken vand
25 g gær
1 spsk groft salt
100 g durum mel
Cirka 450 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Kom durummel i dejen og herefter hvedemel lidt af gangen. Dejen skal røres rigtig grundigt – gerne ved hjælpe af en bage-røre-maskine eller elpisker. Sæt dejen til hævning i køleskabet i en stor skål med låg eller film over.
Der skal den stå natten over – gerne i en 10-12 timer.

Inden bagning kommes dejen over i en smurt franskbrødsform og bages i ovnen.
Bagetid: 35-40 minutter ved  200°

Lad brødet stå og køle af i en halv times tid eller længere, inden der skæres i det.

Mængde

Et italiensk brød.

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar