Isbutikker og søde sager på Fyn
Fyn, Søde sager og isbutikker

Isbutikker og søde sager på Fyn

Isbutikker og søde sager på Fyn

Da vi besøgte Fyn i påsken fik jeg mange gode anbefalinger til både ture og restauranter, og så var der flere som nævnte Vaffelhuset I Kerteminde. Jeg har i tidligere indlæg skrevet om, hvor vi boede, og hvor vi spiste, imens vi var på Fyn.
De indlæg kan du læse her:
Bogense Strand Feriecenter – Fyn
Gode spisesteder på Fyn

Det her indlæg skal også dreje sig om mad – i alt fald lidt. Da det kommer til at handle om isbutikker og søde sager på Fyn. Du er meget velkommen til at komme med flere tips til is og søde sager nederst i kommentarfeltet. Nu så vi jo kun en lille del af Fyn i vores ferie, så jeg er sikker på, at der er mange flere lækre is- og chokoladebutikker.

Vaffelhuset i Kerteminde

En hyggelig lille isbutik som ligger i Trollegade. Der var flere som havde anbefalet os at tage til Kerteminde for at smage Vaffelhusets vafler og is. Søren og William bestilte en vaffel med is, Malte en is i bæger og jeg en softice i vaffel.
Jeg må tilstå at hverken is, softice eller vaffel begejstrede os sådan rigtig, og jeg vil ikke placere den på min liste over bedste is.

Det her med is og smag generelt er nok meget individuelt, og ud fra de beskeder som jeg fik, var der flere som nævnte Vaffelhuset som det allerbedste sted. Topkarakterer kan jeg som nævnt ikke give og for mit vedkommende går den “pris” til Ismageriet som ligger her på Sjælland. Deres koldskål-is, citronsorbet, stracciatella og peanut-karamel-chokolde-is er så lækre og unikke. Blot et tip hvis nogen af jer skal på ferie i denne retning :-)

Bolchepigen

I Kerteminde besøgte vi også Bolchepigen som sælger hjemmelavede bolcher. Vi købte lidt bolcher til os selv, drengene fik en slikpind, og så købte vi også et par små søde gaver til at tage med hjem.

En super fin butik med stort udvalg og venlig betjening.

Kring Chokolade

I middelfart stødte vi på en sød lille chokoladebutik som hed Kring Chokolade.
Vi kunne se fra vinduet, at de havde mange små lækre chokolader, så vi kunne ikke lade være at gå der ind. Vi købte frøer i flere farver og også chokolade med krymmel på. “Fregne(r)” tror jeg vist nok de hed. Dem var Malte helt vild med, så hvis vi kommer til Fyn igen, må vi et smut ind i Kring Chokolade.

Ishuset Skovgrillen

I Middelfart stoppede vi ved en isbutik til en is-pause. Her fik Søren en gigantisk is med guf på. Han havde bestilt to kugler, men det mindede mere om 4-5 kugler. Vi grinte så meget, da vi så hans is og talte om, at de bestemt ikke var nærige med is på Fyn :-)
Jeg tror faktisk, at Søren fik spist sig igennem hele isen. Han lader ikke sådan is gå til spilde!

Nær ishuset lå lidt skov, hvor drengene gik i gang med at bygge hule af de krogede grene. De var begge to meget optaget af det og var næsten ikke til at få med hjem. De har altid været glade for at være ude, og jeg synes, at det er dejligt at de stadig gider at lege og kan blive optaget af nuet.

Bogense Bageren – brunsviger

Da vi kørte fra feriehuset i Bogense sagde Søren, at vi ikke kunne forlade Fyn uden at have fået ægte brunsviger! Så vi måtte forbi bageren og købte et par stykker brunsviger. I øvrigt en ret fin bager med et kæmpe udvalg af kager og brød.

Søren var lykkelig for at få sin brunsviger, og jeg blev endnu en gang bekræftet i, at det ikke lige er mig. Jeg synes det smager lidt som en ubagt bund med meget sukker på. Sorry til alle Fynboerne ;-)
Jeg skal hilse fra Søren og sige, at den smager noget så godt!

Isbutikker og søde sager på Fyn

Romkugler på Fyn

Jeg har fået fortalt, at man kan få Danmarks bedste romkugler på Fyn. Vi nåede ikke flere ture, imens vi var der, men jeg vil lige give tippet videre.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Emilie 25. juni 2019 at 13:35

  Her må jeg lige kommentere på isen i Kerteminde. Som en der bor i Odense og ved, hvor mange odenseanere mm., der har tradition for at tage til Kerteminde og få en is, kan jeg godt forklare Vaffelhuset. (Desværre) har mange en tradition for Vaffelhuset og dermed minder knyttet til det – derfor hører jeg konstant stedet anbefalet, når nogle søger tips til Fyn. Men isen er altså bare den klassiske Premier Is – fint nok, men den kan man jo få alle steder – så det er mere traditionen end smagen. Til gengæld! Hundrede meter derfra ligger Den Italienske Isbutik med hjemmelavede italienske is – endda til samme pris. Den skulle i tage at prøve, kommer i på de kanter igen.

 • Svar Mie 25. juni 2019 at 13:47

  Årh jamen så forklarer det jo en hel del ;-) Jeg troede faktisk, at de selv lavede isen, og vi synes som nævnt ikke, at den var noget særligt.
  At mange godt kan lide at komme der, kan jeg nu alligevel godt forstå. Sådan har jeg det også med de steder som jeg kom som barn, og de steder som jeg introducerer mine børn for. Det er noget helt særligt med traditioner og minder.

  Tak for tippet med den italienske isbutik. Det kan være, at vi skulle prøve den næste gang, vi kommer til Fyn :-)

 • Svar Lisa 26. juni 2019 at 06:37

  Og næste gang i kommer til Middelfart, så skal i prøve is fra Kitzchen, de laver selv deres vafler og is. Tilmeld reklamerer de med, at for en uge siden, var isen inde i koen 😁
  (Den ligger i samme område som Skovgrillen)

 • Skriv din kommentar