Kage og dessert

Is med rutebiler


Is med rutebilerDa jeg var ude at handle ind til aftensmaden, kunne jeg ikke stå for at købe en bøtte med rutebiler. Jeg husker dem fra min barndom, hvor vi af og til fik dem til aften-teen.
Den her købte bøtte rutebiler var temmelig stor, så jeg kom til at tænke på, om jeg ikke kunne bruge dem i en dessert. I første omgang tænkte jeg på lagkage eller kage, men så fik  jeg ideen – is med rutebiler.

Jeg har knust rutebiler ned i hjemmelavet vanilleis. Jeg var lidt betænkelig ved om rutebilerne, ville blive bløde i isen, men det blev de heldigvis ikke. Det blev til en sød, lækker og knasende isdessert. Isen fik stor ros af familien, så nu kan det være, at jeg må i gang med at lave flere slags is hen over sommeren.

Is med rutebiler

Is med rutebiler

Antal 1500 ml

Ingredienser

 • 0,5 liter piskefløde
 • 3 pasteuriserende æggeblommer
 • 60 g sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 25 rutebiler

Sådan gør du

 • Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftig.
  Kom forsigtigt flødeskummet i æggemassen og vend det rundt.
  Knus rutebilerne og kom dem ned i skummet.
  Hæld det hele ned i en kageform eller lignende. Jeg har brugt en silikoneform, hvilke gjorde at isen var let at tage ud af formen. Stil formen i fryseren i mindst 4 timer.

Is med rutebiler

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Else Marie 1. juli 2013 at 09:12

  Jeg har flere gange bagt lagkagebunde med kakao i. De lægges sammen med letpisket flødeskum blandet med knuste rutebiler. Øverst flødeskum med hakket chokolade 86 pct. Lagkagen kan med fordel lægges sammen dagen i forvejen, så den “sætter sig lidt”. God fornøjelse med rutebilerne ! Hilsen ElseMarie

 • Svar Mie 1. juli 2013 at 18:24

  Tak for den gode idé Else Marie.
  Det lyder enormt lækkert :-)
  Hilsner fra Mie

 • Skriv din kommentar