Indbagt pizza
Aftensmad

Indbagt pizza

Indbagt pizza

Når jeg laver hjemmelavet pizza, plejer det at være de almindelige runde pizzaer.
Denne gang har jeg forsøgt mig med indbagt pizza – lukket pizza med fyld i. Jeg har brugt den samme dej, som jeg normalt bruger til mine pizzaer, da den er så dejlig nem at arbejde med. Den er let at rulle ud og klistrer ikke.

I fredags havde vi min svigerfar på besøg. Han havde lovet at hjælpe os med et par ting i haven. Imens stod jeg i køkkenet og gjorde fyldet til pizzaerne klar. Jeg lavede to forskellige slags pizzaer. Den ene med bacon og små stykker peberfrugt og en anden slags med hakket oksekød, champignon og majs. Kom det fyld i som du synes bedst om eller brug resterne fra køleskabet. Stort set alle slags grøntsager og kød kan anvendes.

Det er en dobbelt portion, jeg har lavet, så der bliver ret mange pizzaer. De kan heldigvis godt fryses, det er afprøvet.

Indbagt pizza

Indbagt pizza

Indbagt pizza

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • Pizzadej, dobbelt portion
  • Olie til pensling

Pizza med bacon:

  • 500 g bacon i tern
  • 1 peberfrugt
  • 140 g tomatpuré
  • 250 g revet mozzarella

Pizza med oksekød:

  • 350-400 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • 1 tsk. groft salt
  • Paprika
  • Oregano
  • 140 g  tomatpuré
  • 250 g revet mozzarella
  • 0,5 bakke mark champignon
  • 1 dl majs (frost)

Pynt:

  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Når dejen har hævet formes 12-14 boller som rulles ud med en kagerulle. Størrelsen på pizzaerne skal være nogenlunde samme størrelse som en frokosttallerken. Brug eventuelt lidt mel på bordet og kagerullen hvis dejen hænger fast.
    Bacon pizza:
    Smør tomatpuré på den ene halvdel af dejen (halvdelen af cirklen) og læg en lille håndfuld ost ovenpå.
    Rist bacon’en på en pande og skær peberfrugten ud i små tern. 2 spsk ristet bacon og lidt peberfrugt lægges ovenpå den øvrige fyld. Pizzaen lukkes sammen, og kanterne foldes og trykkes med en gaffel. Smør kanterne med olie. Drys lidt ost på den lukket pizza, hvis der er mere ost tilbage.
    Oksekøds-pizza:
    Smør tomatpuré på den ene halvdel af dejen (halvdelen af cirklen) og læg en lille håndfuld ost ovenpå.
    Brun kødet i en gryde med smør. Tilsæt salt og krydderier. Rens champignonerne og skær dem ud i små stykker. Kom 2-3 spsk oksekød ovenpå det øvrige fyld sammen med lidt champignon og majs. Pizzaen lukkes sammen, og kanterne foldes og trykkes med en gaffel. Smør kanterne med olie. Drys lidt ost på den lukket pizza, hvis der er mere ost tilbage.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar