Hvidløgssmør med persille 

Hvidløgssmør med persille 

Hvidløgssmør med persille er bare noget af det bedste til bagekartofler, en god bøf eller på nybagt madbrød. Vi er så ikke altid lige enige om mængden om persille, men vi er dog enige om alle fire, at hjemmelavet hvidløgsmør er godt. William og mig er de store persille-fans mens Søren og Malte bedst kan lide det, når der kun er en smule persille i smørret. Jeg synes jo gerne, at der må komme masser af persille i og allerhelst bredbladet persille.

Hvis du ikke er lige så glad for persille, kan det selvfølgelig helt undlades, og så er det bare en hvidløgssmør. Men der kan også tilsættes andre friske krydderurter i stedet for persille. Jeg har flere gange lavet timiansmør, og det smager virkelig også godt.
Basilikum kan også bruges, purløg, dild, rosmarin eller oregano – alt efter hvad smørret skal bruges til.

Flere opskrifter på smør:
Bagekartofler med timiansmør
Hjemmelavet smør

Hvidløgssmør med persille 

Opskrift på hvidløgssmør med persille

250 g blødt smør
1,5 fed presset hvidløg
1 tsk flagesalt
Persille (fx bredbladet persille)

Fremgangsmåde

Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt ved stuetemperatur.

Skyl og hak persillen rigtig godt og bland det sammen med smørret, presset hvidløg og flagesalt.
Læg smørret på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse. Snor enderne og kom smørret i fryseren.

Lad hvidløgssmørret ligge i fryseren i en times tid eller kom det i køleskabet i længere tid. Hvidløgssmørret kan sagtens laves dagen i forvejen og spises over et par dage.

Mængde

250 g hvidløgssmør med persille

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.