Hvidløgssmør med persille 
Dip og dressing

Hvidløgssmør med persille 

Hvidløgssmør med persille 

Opskrift på den bedste hvidløgssmør.

Hvidløgssmør med persille er bare noget af det bedste til bagekartofler, en god bøf eller på nybagt madbrød. Vi er så ikke altid lige enige om mængden om persille, men vi er dog enige om alle fire, at hjemmelavet hvidløgsmør er godt. William og mig er de store persille-fans mens Søren og Malte bedst kan lide det, når der kun er en smule persille i smørret. Jeg synes jo gerne, at der må komme masser af persille i og allerhelst bredbladet persille.

Hvis du ikke er lige så glad for persille, kan det selvfølgelig helt undlades, og så er det bare en hvidløgssmør. Men der kan også tilsættes andre friske krydderurter i stedet for persille. Jeg har flere gange lavet timiansmør, og det smager virkelig også godt.
Basilikum kan også bruges, purløg, dild, rosmarin eller oregano – alt efter hvad smørret skal bruges til.

Efter smørret er rørt sammen skal det i fryseren, (hvis det skal gå lidt hurtigt) eller i køleskabet i et par timer. Hvidløgssmørret kan godt holde sig i køleskabet i et par dage. Skal det holde i længere tid, kan du komme det i fryseren.

Flere opskrifter på smør:
Bagekartofler med timiansmør
Hjemmelavet smør

Hvidløgssmør med persille 

Hvidløgssmør med persille 

Antal 250 gram

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 1,5 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. flagesalt
  • Persille (fx bredbladet persille)

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt ved stuetemperatur.
    Skyl og hak persillen rigtig godt og bland det sammen med smørret, presset hvidløg og flagesalt.
    Læg smørret på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse. Snor enderne og kom smørret i fryseren.
    Lad hvidløgssmørret ligge i fryseren i en times tid eller kom det i køleskabet i længere tid. Hvidløgssmørret kan sagtens laves dagen i forvejen og spises over et par dage.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar