Sammen med den kartoffelmos med mandler som jeg lavede for nyligt, fik vi også en salat som tilbehør. En hvidkålssalat som er grovere i det end en almindelig grøn salat. Den passer godt som tilbehør til and, og kylling eller måske til den kommende julemad.
Selv om det er en grov salat, er den også frisk, da den indeholder appelsintern og saften fra appelsin. Samtidig med det sure har jeg kommet kokos og lidt tranebær i salaten, så man både får noget surt men også noget sødt.
Det er ikke nødvendigt med dressing, da saften fra appelsinen gør, at salaten er dejlig saftig. Hvis du ønsker en salat som er endnu mere syrlig, kan appelsinen erstattes af grapefrugt eller pomelo.

Opskrift på hvidkålssalat
Et halvt hvidkål
1 appelsin
1/2 appelsin som presses
2 spsk kokos
En håndfuld tranebær
Fremgangsmåde
Skær hvidkålen i små stykker og skyl den. Skræl appelsinen og skær den i tern, og bland den sammen med hvidkålen. Pres den halve appelsin hen over salaten og pynt med kokos og tranebær.
Mængde
Hvidkålssalat som tilbehør til 4 personer
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
Ingen kommentarer