Sund opskrift på hvidkålsgryde med hakket oksekød og grøntsager.
En hvidkålsret hvor det ikke er spor svært at undvære kulhydrater i form af pasta, ris eller kartofler. Herhjemme får vi jævnligt denne hvidkålsgryde, som er inspireret af de Danske Vægtkonsulenter. Den er meget nem at lave og variere – og så er den sund. Der skal hverken tilsættes fedtstof under stegning eller efterfølgende. Vi spiser nogen gange ris til, men det er bestemt ikke en nødvendighed. Det er mest for børnens skyld, for det smager lige så godt uden.
De fleste rynker lidt på næsen, når de høre ordet hvidkål. Jeg er nu heller ikke selv, den store hvidkåls-spiser, men i denne ret vil jeg påstå, at hvidkålen næsten smager som kartoffel. En dag vi havde venner på besøg til lidt uformel aftensmad, fik vi hvidkålsgryde. Jeg undlod at præsentere retten, for ellers er jeg sikker på, at både de voksne og børn, ville have haft deres forbehold ;-)
Der er flere måder at lave hvidkålsgryde på, og her er min variant. Vi plejer at få grøntsager og ketchup til. Så synes jeg, at retten bliver lidt mere frisk og indbydende at se på.
Retten kan også laves som en suppe med hakket oksekød og hvidkål. Så kan hvidkålen fx. skæres helt fint, der kan tilsættes lidt flere krydderier og mere vand. Jeg ville nok også tilsættes en dåse hakkede tomater for at gerne mere smag og farve til hvidkålssuppen.
Flere opskrifter med kål:
Spidskålslasagne
Spidskålsgryde
Hvidkålsgryde
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 løg
- 1,5 dl vand
- 1 terning okse eller grøntsagsbouillon
- Et halvt hvidkål
- 4-5 gulerødder
- 3 tsk. mild paprika
- Salt og peber
Tilbehør:
- Salatblade, agurk, tomat og ketchup
Sådan gør du
- Tilsæt vand og bouillon i en gryde. Når det koger tilsættes løg, som skal koge i vandet i cirka 3-5 min. Herefter tilsættes oksekødet som brunes i gryden. Skær gulerødderne ud i mindre stykker og hak hvidkålen. Gulerødder og hvidkål kommes ned i retten og herefter tilsættes krydderierne. Det hele koger ved middel varme i 40-45 min. til hvidkålen er mør.Tilsæt eventuelt mere vand til retten under kogning og flere krydderier.
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
11 Kommentarer
Jeg er lidt i tvivl om jeg misforstår opskriften, men skal kødet og løgene koges???
Hej Nanna
Løgene og kødet koges/svitses i vandet med bouillon. Det lyder måske lidt underligt, at der ikke skal bruges fedtstof, men det fungerer rigtig godt i retten – og smager også godt. Kødet og grøntsagerne bliver lækre og “saftige”.
Hilsen Mie
Tak for svar:)
Bliver det ikke meget vandet ?
Nej, slet ikke.
Der er lidt vand/sovs i bunden, men ellers er det som du kan se på billedet :-)
Mit endte med at være fyldt med vand. Det var nærmest blevet til suppe.
Hej Magnus
Det lyder som om, at du er kommet til at tilsætte for meget vand. Der skal kun bruges 1,5 dl og en del af det fordamper/opsuges af kødet.
Der plejer at være lidt vand i bunden af retten, når jeg laver det. Men det skal ikke være som en suppe :-)
Ah okay. Så forstår jeg det bedre. Jeg kom til at læse det som 1,5 liter. Tak for svaret :-D
Så giver det mening, hvorfor det blev til en suppe ;-)
Jeg håber, at du har mod på at lave retten igen en anden gang.
God aften :-)
Ved du hvor mange kcal den gir den ret??
Nej, det ved jeg ikke. Men ingredienserne kan sikkert nemt tastes ind i en kalorie-app :-)
Under antal kan du fx. ændre til 1 person.