Hvid browniebund med citronskum og bær

Hvid browniebund med citronskum og bær

For noget tid siden da vi havde gæster, lavede jeg hvid browniebund med citronskum og bær. Jeg havde lyst til at lave en rigtig sommerkage. Den skulle være frisk og lækker og med bær på. Jeg synes selv at den blev ganske fin og sommerlig at kigge på, og så smagte den heldigvis også rigtig godt.

Det er egentlig en kage, som jeg har lavet mange gange før. Det her er bare en ny variant af min browniebund toppet med chokolade og bær. Den kage har jeg lavet næste alle de gange, vi har holdt fødselsdag, da den er et kæmpe hit både hos os og vores gæster. Jeg ved, at der også er mange af jer læsere og følgere på Instagram som har lavet den både til konfirmationer og barnedåb. Det er altså også en god kage, og så er det skønt, at den er nem at lave.
Det er den hvide browniebund med citronskum og bær heldigvis også, så den kan jeg bestemt anbefale jer også at prøve.

Bunden er næsten lavet ligesom browniebunden, men chokoladen er udskiftet med hvid chokolade. Flødenskummet er rørt med citronsaft, og så er kagen pyntet med bær, hvid chokolade og mynteblade.

Bunden skal ikke have særlig lang tid i ovnen, så derfor får den en helt sprød og knasende overflade og er let blød indeni. Deraf kommer også navnet browniebund som den første kage fik. Hvis man gerne vil have kagen helt sprød som en marengsbund, kan man bage den i længere tid.

Hvid browniebund med citronskum og bær

Hvid browniebund med citronskum og bær

Hvid browniebund med citronskum og bær

Hvid browniebund med citronskum og bær

Antal 10 stykker

Ingredienser

Bunden:

  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 250 g sukker
  • 70 g hvid chokolade

Toppen:

  • 0,5 liter piskefløde
  • 1 lille citron (saften)
  • 400 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 30 g hvid chokolade
  • Mynteblade

Fremgangsmåde

  • Æggehviderne piskes helt stive med en elpisker. Tilsæt derefter langsomt sukkeret imens der piskes videre. 
    Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen og hæld den varme chokolade ned i ægge/sukker massen og rør det forsigtigt rundt.
    Blandingen hældes ud på en plade med bagepapir og formes til en stor cirkel med en dejskraber. Bag kagen i midten af ovnen.
    Bagetid: 16-18 minutter ved 175 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Kagen skal være helt sprød ovenpå og blød indeni – men ikke flydende. Hvis man gerne vil have kagen helt sprød som en marengsbund, kan man bage den i længere tid.
    Pisk fløden til flødeskum og tilsæt saften fra citronen og rør det sammen til en citronskum. Pynt kagen med citronskum, hakkede hvid chokolade, bær og mynteblade når den er afkølet.
    På køl
    Hvis vejret er varmt, er det en god idé at sætte bunden (kagen) på køl, så er den meget lettere at skære.
    På fad
    Når kagen skal flyttes er det letteste, at lade den køle helt af og så flytte den forsigtigt ved at to personer holder i bagepapiret.
    Jeg plejer at lade bagepapiret blive under kagen og så skære bagepapiret til.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.