Honninghjerter
Kage og dessert

Honninghjerter

Honninghjerter

Da jeg i sidste uge bagte honninghjerter, blev de desværre ikke spor vellykkede.
De var for kraftige i smagen, havde en forkert konsistens og så var de hårde. De var ærlig talt ikke spor gode, og ikke nogen jeg havde lyst til at spise selv eller servere for andre. Men jeg elsker honninghjerter og gav ikke op!

I dag har jeg bagt honninghjerter igen, og denne gang blev de præcis som jeg havde ønsket det. Bløde, lækre, duftende og med et godt lag chokolade – sådan som jeg mener et honninghjerte skal smage. Nu glæder jeg mig til resten af familien kommer hjem, så de kan smage mine honninghjerter ♥

Honninghjerter

Jeg har set sådan set brugt de samme ingredienser, som jeg gjorde i første omgang, men meget af det er blevet justeret op eller ned.

Vær opmærksom på at dejen skal laves dagen inden honninghjerterne bages i ovnen.
Når dejen sættes på køl er den ret flydende, men den sætter sig og bliver tilpas god til at kunne forme efter et døgns tid.

Honninghjerter

Opskrift på honninghjerter

50 g smør
100 g honning
50 g farin
1 æg
1 tsk natron
1,5 tsk kanel
1 knivspids kardemomme
1 knivspids stødt ingefær
1 knivspids stødt nelliker
1 tsk saft fra en appelsin
2 spsk sukker
150 g hvedemel + lidt ekstra til dagen efter

Pynt: 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Smelt smør, honning og farin i en gryde og lad det køle af et par minutter.
Kom alle de øvrige ingredienser op i en skål og hæld de smeltede ingredienser fra gryden ned i skålen. Rør det hele godt sammen og kom et låg over skålen. Sæt dejen på køl til dagen efter.

Næste dag:
Kom mel ud på hænderne og på køkkenbordet. Tag dejen op af skålen og ælt lidt mel ind i dejen så den ikke klistrer. Brug endelig ikke for meget, du må ikke gøre dejen tør. Kom mel på en kagerulle og rul dejen flad.

Med en hjerteform (jeg brugte en af silikone) laves 4-5 honninghjerter.
Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem i en varm ovn.
Bagetid: 6-8 minutter 200° – start eventuelt med at stille uret til 5 minutter, så du kan kan kigge til dem. Honninghjerterne er færdige, når de er lysebrune men stadig bløde, når du trykker på dem. Når de er afkølet smeltes chokoladen og kommes på med en spiseske eller pensel.

Mængde

4-5 honninghjerter

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar CHARLOTTE SØRENSEN 12. december 2019 at 14:36

    Hvikke tykkelse skal honninghjerterne have, når du ruller dem ud?

    • Svar Mie 13. december 2019 at 08:52

      Hej Charlotte

      Opskriften har en del år på bagen, og jeg målte desværre ikke højden på dejen den gang.
      Jeg kan dog fortælle, at formen som jeg brugte måler cirka 11 x 12 cm.

      Vh. Mie

    Skriv din kommentar