Hønsesalat
Frokost

Hønsesalat

Hønsesalat

Hønsesalat – en rigtig lækker hønsesalat opskrift.

Hønsesalat med bacon, små sprøde stykker bacon, karry, æbletern af et rødt æble og frisk brøndkarse. En rigtig skøn kyllingesalat som kan spises til højtider som påskefrokost og julefrokost eller til en god frokost i weekenden.

Da vi fejrede min fødselsdag i weekenden, havde jeg blandt andet lavet en hjemmelavet hønsesalat. Vi havde inviteret gæsterne til klokken 15.00 til frokostbord. Sammen med Søren gik jeg og forberedte det meste om formiddagen, inden gæsterne kom. Vi var så heldige, at drengene næsten legede selv, så vi begge kunne være i køkkenet.

Kyllingesalat med bacon.

Hønsesalaten blev super god og smagte rigtig godt på mørkt rugbrød. I anden omgang spiste jeg hønsesalaten uden rugbrød til, og det smagte nu heller ikke ringe.
Jeg har tidligere lavet en wienersalat, og den havde jeg også lavet til fødselsdagen. Både William og jeg kan godt lide wienersalat uden brød til. Måske lige med et par skiver tomat og agurk ved siden, og så er den lige, som den skal være ;-)

Kyllingen til hønsesalaten kogte jeg og pillede om formiddagen. Det er selvfølgelig lidt mere besvær end at købe færdig kylling, men det tog faktisk ikke mere end 18-20 minutter at koge kyllingeoverlårene. Jeg synes virkelig, at det er det værd, for nykogt kylling smager bare allerbedst. Lad kyllingen køle lidt af efter kogning, og så er det nemt at pille kødet fra ved hjælp af en køkkensaks eller kniv. Hønsesalaten er til sidst pyntet med små tern af æble, sprøde stykker bacon og brøndkarse. En skøn mormor hønsesalat som jeg helt sikker kommer til at lave flere gange igen – mums det var godt!

Kigger du med på Instagram?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftensmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Instagram profil her.

Hønsesalat opskrift
hønsesalat med bacon

Hønsesalat

Antal 1 skål

Ingredienser

  • 1 kg kyllingeoverlår
  • 1 terning hønsebouillion
  • 5 laurbærblade
  • Vand
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 25 g mayonnaise
  • 0,5 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. karry
  • Salt og peber

Pynt:

  • 1 rødt æble
  • 1 pakke bacon i strimler
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Kom kyllingen ned i en stor gryde med vand og tilsæt laurbærblade og hønsebouillion. Kyllingen skal koge i 18-20 minutter, så imens kan dressingen til hønsesalaten forberedes.
    Bland creme fraiche, mayonnaise og sennep sammen i en skål. Tilsæt karry og smag dressingen til med salt og peber. Sæt dressingen på køl til den skal blandes med kyllingen.
    Klip eller skær baconen ud i mindre stykker. Jeg plejer at bruge en saks, da jeg synes, det er det nemmeste. Steg bacon-stykkerne på en stor pande uden fedtstof til de er helt sprøde. Hæld baconen ud på en tallerken (uden det overskydende fedt) så den kan stå og køle af.
    Tag kyllingen op af vandet, når den er kogt færdigt (tjek at alt kødet er hvidt) og tag skindet af. Lad kyllingen afkøle i et par minutter og pil alt det rene kylling fra benene med to gafler. Skær kyllingekødet ud i mindre stykker og kom det ned i dressingen. Smag eventuelt hønsesalaten til igen med karry, salt og peber.
    Skyl æblet og skær det ud i små fine tern. Anret hønsesalaten med små stykker sprød bacon, æble og brøndkarse.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar