Hjemmelavet salsa
Dip og dressing

Hjemmelavet salsa

Hjemmelavet salsa

Hjemmelavet salsa – en nem salsa dip til mexicansk mad.

Jeg har lavet en ny variant af min hjemmelavet salsa, og så har jeg slettet den gamle opskrift. Jeg synes, at denne opskrift er meget bedre, så den vil jeg selvfølgelig dele med jer. Den både nem og hurtig at lave, og så smager den skønt.

Salsa kan bruges til så mange retter som madpandekager, som dip til nachos, på salater, i burger, til tortilla og taco eller som dip til grøntsager og chips. Jeg har en lidt sjov ting med salsa, da jeg godt kan lide det til gulerødder. Gulerodsstænger i tynde stykker som dippes i en skøn hjemmelavet salsa – det er bare godt! Har du smagt det?

Se flere tips og billeder under opskriften.

Hjemmelavet salsa

Antal 1 stort glas

Ingredienser

  • 1 dåse hele flåede tomater
  • 0,5 løg
  • 0,5 hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 tsk. limesaft
  • 0,5-1 tsk. chiliflager
  • 1 knivspids spidskommen
  • 0,5-1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk,. salt

Sådan gør du

  • Kom tomaterne, løg og hvidløg ned i en foodprocessor.
    Skyl persillen og skær stænglerne fra inden de tilsættes.
    Skær limefrugten over og kom 2 teskeer af saften i.
    Tilsæt krydderierne men kun en smule sukker. Det er bedre at smage salsaen til efterfølgende med det søde.
    Hvis du gerne vil have en stærkere salsa kan der bruges frisk chili eller ekstra chiliflager.
    Blend det hurtigt sammen til en passende (ikke for flydende) konsistens og smag salsaen til.
    Salsaen smager allerbedst kold - synes vi.
salsa dip
salsa opskrift

Salsa dip.

Hjemmelavet tacosovs kan laves på mange måder. Jeg har brugt hele flåede tomater på dåse, frisk hvidløg, lime, persille, krydderier og en smule sukker. Det giver en skøn hjemmelavet mexicansk salsa som smager af noget men uden af være alt for stærk. Vi er ikke til det meget spicy, men er du det, kan der tilsættes flere chiliflager eller frisk chili efter smag og behag. Det er nemt at smage salsaen til undervejs, så der kan altid tilsættes kraftigere smag eller sødme.

Se mine andre opskrifter på mexicansk mad her.

Salsa sauce og holdbarhed.

Der bliver et stort glas hjemmelavet salsa ud af opskriften. Det kan godt holde sig i køleskabet i et par dage i et glas eller beholder med låg. Brug resterne i madpakken, som dip til grønsager eller sammen med en god omgang lune tortillachips med ost.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar