Hjemmelavet salsa

Hjemmelavet salsa

Vi fik mexicansk mad i går og som dip til maden, var der cremefraiche, guacamole og denne hjemmelavet salsa. Jeg lavede selve retten, og Søren sad ved køkkenbordet og lavede guacamole, da han var kommet hjem fra arbejdet. Imens gik William og dækkede bordet så fint med servietter og sugerør. Malte var træt, da han ikke havde sovet lur i børnehaven. Han nød vist, at kunne have sofaen helt for sig selv, imens vi andre gjorde maden klar. I weekenden har vi ikke problemer med eftermiddagsluren, der må vi faktisk tit vække Malte. Men i børnehaven er det ikke hver dag, at han kan falde i søvn, og uden luren er han smadder træt ved 16-17 tiden. Det er lidt svært her i overgangen fra lur til ikke lur. Det kan jeg også huske, at det var, da William stoppede med at sove om dagen.

Salsaen her i opskriften er lidt stærk, men slet ikke sådan at jeg vil kalde den “hot”. Mere en mellemting mellem sød/medium. Den var ikke noget for Malte, men William spiste løs af den sammen med chipsene. Hvis man ønsker en helt mild salsa, er det nok bedst, at smage den til undervejs* (læs længere nede i opskriften). Hvis man derimod gerne vil have den stærk, kan der tilsættes mere hvidløg, peber, paprika, spidskommen og chili. Jeg har ikke smagt på salsaen i dag, men jeg kan forestille mig, at den vil smage lidt kraftigere, nu hvor den har stået og trukket.

Kom eventuelt små stykker af tomat og peberfrugt i salsaen og pynt med krydderurter, hvis den skal have lidt bid.

Hjemmelavet salsa

Opskrift på hjemmelavet salsa

1 dåse hakkede tomater
0,5 løg
1 fed hvidløg
3 spsk ketchup
1 spsk sukker
1 tsk salt
Lidt peber
1 tsk paprika
0,5 tsk spidskommen
1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Skræl løget og hvidløget og kom det ned i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser – bortset fra olivenolien som først kommes i til sidst. Smag salsaen til* (læs længere oppe i teksten) og tilsæt olivenolien og blend igen.
Sæt salsaen på køl til den er helt kold.

Mængde

En skål hjemmelavet salsa

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.