Hjemmelavet remoulade
Dip og dressing

Hjemmelavet remoulade

Hjemmelavet remoulade
For et par dage siden fik vi fiskefrikadeller, bønnefritter, grøntsager og hjemmelavet remoulade. Jeg har ikke tidligere prøvet at lave remoulade, og jeg synes den smagte langt fra de købe remoulader som jeg kender til. Jeg tror også, at jeg lige skulle vænne mig til farven, og den blev nok en anelse for orange. Heldigvis gik det ikke ud over smagen, for den endte med at blive rigtig god og naturlig.

Jeg smagte remouladen til flere gange undervejs, og det er nok en smagssag, om man synes, den skal smage meget eller lidt af de forskellige ingredienser, som den indeholder. Nogen vælger at komme blomkål eller broccoli i deres hjemmelavet remoulade, så hvis du har det i køleskabet, kan sagtens anvendes.

Du skal ikke lade dig forskrække over, at remouladen ser ret flydende ud under tilberedningen. Efter den er blendet sammen hældes væsken fra, og den stilles på køl, hvor den “samler” sig. Hvis du gerne vil have den meget fast i konsistensen, kan du bruge en Fromage fris med højere fedtprocent eller cremefraiche.

Hjemmelavet remoulade

Opskrift på hjemmelavet remoulade

200 g Fromage frais 0,2%
3 gulerødder
1 æble
50 g mayonnaise
12 cornichoner
4 pasteuriseret æggeblommer
0,5 tsk sennep (mellem stærk)
0,5 tsk hvidvinseddike
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og æblet og skær dem i mindre tern. Rør Fromage frais, mayonnaise og æggeblommer sammen. Tilsæt æble, gulerødder og cornichoner skåret i mindre tern. Bland det hele godt sammen og tilsæt sennep, hvidvinseddike, salt og peber. Når alle ingredienserne er blandet sammen, blendes de med en stavblender.
Du kan også undlade at blende ingredienserne, hvis du gerne vil have en grov remoulade.

Når remouladen er blendet sammen, skal du lade den løbe igennem en sigte, så det overflødige væske løber fra. Herefter stilles remouladen på køl i mindst en halv time.

Mængde

2-2,5 dl remoulade

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar