Hjemmelavet nutella
Dip og dressing

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella  med hasselnødder og chokolade.

I weekenden har vi haft familien på besøg til brunch for at fejre min fødselsdag. Jeg har egentlig fødselsdag i februar, men da vi var syge på skift, måtte vi udsætte det til marts. Dagene op til fødselsdagen har jeg haft travlt med en del ting her hjemme – men også med at forberede noget af maden til brunchen. Normalt plejer vi at invitere til aftensmad og dessert, når vi holder fødselsdag, men nu fik jeg lyst til at prøve at lave brunch til os.

Jeg har lavet flere små lækkerier til brunchen, som jeg nok skal dele opskrifterne på her på bloggen. Der var blandt andet en meget lækkrer hjemmelavet nutella til franskbrødet. Nutellaen er lavet med hasselnødder, og så har jeg brugt mørk chokolade. Man kan også lave den med en lys chokolade eller en blanding, hvis man mere er til det.
Jeg har tilsat en smule flagesalt i nutellaen til sidst. Det giver lige det sidste lille “twist” til smagen og kan efter min mening slet ikke undværes.

Der bliver to glas nutella ud af opskriften. Opbevar nutellaen i glas med låg i køleskabet. Tag den eventuelt ud et stykke tid før brug og rør den med en ske inden servering, så bliver den blød og cremet.

Prøv også:
Hjemmelavet figenpålæg

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Antal 2 glas

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 200 g mørk eller mælkechokolade
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g smør
  • 0,5 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  • Kom hasselnødderne ned i et fad og sæt dem i ovnen, hvor de skal ristes i 5-7 minutter ved 200° varmluft. Lad hasselnødderne køle lidt af og tag herefter skrællen af dem. Skrællen skal sidde så løst, at den nemt kan “nuldres” af. Hvis nogle af dem driller, skal de have 1 minuts tid længere i ovnen, men de må ikke blive meget mørke.
    Kom de afskallede hasselnødder ned i en minihakker eller brug en stavblender til at hakke dem med. Nødderne skal hakkes til de minder om groft mel. Pas på ikke at hakke dem for længe, for det smager rigtig godt og giver knas i nutellaen, når nødderne kan smages.
    Hak chokoladen ud i små tern og kom fløden ned i en lille gryde. Varm fløden op til den koger. Den skal ryge – men må ikke boble eller på nogen måde brænde på. Tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade og smørret ud i fløden. Rør indtil chokoladen og smørret er opløst i fløden og det har fået en cremet konsistens.
    Tilsæt de hakkede nødder og rør nutellaen godt rundt. Kom saltet i og rør igen.
    Hæld nutellaen op i et stort glas eller to mindre med tætsiddende låg og sæt dem på køl.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

1 Kommentar

  • Svar Mini pølsehorn med speltmel - Madling.dk 7. marts 2017 at 13:34

    […] ← Hjemmelavet nutella […]

  • Skriv din kommentar