Hjemmelavet müsli
Morgenmad

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet musli – opskrift på en knasende og lækker granola.

Hjemmelavet müsli kan bruges på yoghurt, ymer, skyr eller til koldskål. Vi bruger det allermest til tykmælk og A38 som begge mine børn godt kan lide.
I løbet af de sidste par uger hvor vi har været hjemme, har vi spist rigtig meget hjemmelavet musli til morgenmad og brunch.

I dag er det den sidste hjemmeskole dag her hjemme, for i morgen begynder William også i skole igen. På drengenes skole har de delt det op så de mindste klasser starter først og ugen efter de ældre.
Jeg er sikker på, at dagen i morgen kommer til at føles underlig. Både Søren og jeg glæder os til arbejdsro og en mere almindelig hverdag, men jeg tror også, at hjemmet vil føles tomt uden drengene. Nu har vi haft den anden “hverdag” så længe og været sammen i ret mange uger.

Det tager ikke mere end 15 minutters tid at lave hjemmelavet müsli eller granola, som det også kan kaldes. Hjemmelavet granola er det engelske ord for musli. Havregryn, nødder og honning som vendes på panden eller laves i ovnen.
Jeg har brugt en blanding af havregryn, mandler, græskarkerner og sesamfrø til min müsli opskrift. Derudover har jeg brugt smør og honning til at vende det hele i.

Müslien bliver så god, sprød og knasende. Du kan eventuelt tilsætte rosiner, kokoschips, bananchips eller chokolade, hvis den skal brugs til brunch eller bare som lidt hverdags-luksus. Jeg tror, at min næste portion mysli skal laves med mærk chokolade.

Opbevar muslien i et glas eller en beholder med låg i køkkenskabet eller på køkkenbordet. Det må helst ikke opbevares hverken for koldt eller for varmt.

Prøv også:
Morgenmads-tortilla med røræg og bacon og ristet rugbrød med røræg og avcodo

mysli
hjemmelavet granola
hjemmelavet musli
müsli opskrift

Hjemmelavet müsli

Antal 270 gram

Ingredienser

  • 150 g finvalsede havregryn
  • 40 g mandler
  • 40 g græskarkerner
  • 40 g sesamfrø
  • 2 store spsk. honning
  • 3 spsk. smør

Sådan gør du

  • Hak mandlerne ud i grove stykker. Der må gerne være en blanding af både små stykker og store.
    Kom smør og honning ud på en stor pande og lad det smelte ved middel varme.
    Hæld havregrynene, mandlerne, græskarkerne og sesamfrøene ud på panden.
    Vend det hele hyppigt rundt på panden til det får en gylden farve. Du kan skure lidt op for varmen, hvis du ikke synes, at der sker noget, men pas på at det ikke brænder på. Du skal blive ved med at vende det og vente til det er helt færdigt.
    Hæld müslien ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Efter ganske kort tid bliver det sprødt og knasende.
    Opbevar müslien i et glas eller en beholder med låg i køkkenskabet.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar