Hjemmelavet McBacon
Aftensmad

Hjemmelavet McBacon

Hjemmelavet McBacon

Malte er ret glad for bacon, og det skal der også gerne være i hans burger. Så når vi henter mad fra McDonalds, skal det være den helt klassiske burger med bacon, og Malte har ikke lyst til at prøve andre varianter. Derfor tænkte jeg, at jeg ville overraske ham og lave en hjemmelavet McBacon.

Jeg kender jo ikke den helt originale opskrift på McBacon, men jeg har lavet den så tro, som jeg kunne. Burgeren består naturligvis af en burgerboller, så er der to oksekødsbøffer i, sprød bacon, syltede agurker, løg, sød sennep og ketchup.

Se mange flere opskrift på burger her.

Hjemmelavet McBacon

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • Salt og peber
  • Smør til at stege i eller kødet kan grilles
  • 6 skiver bacon
  • 1 løg
  • 4 burgerboller med sesam
  • Ketchup
  • Sød sennep
  • 8 syltede agurker
  • 4 skiver cheddarost

Sådan gør du

  • Start med at forme bøfferne. Der skal laves 8 bøffer af 100 gram hver og de skal trykkes ret flade. Kom salt og peber på begge sider af bøfferne.
    Steg baconen til den er helt sprød. Der skal bruges 1,5 skive bacon pr. burger.
    Skræl og hak løget helt fint til meget små tern.
    Skær burgerbollerne over - så de er klar.
    Steg kødet på en pande med lidt smør eller grill dem på en grill. Jeg har lavet bådet kødet og burgerbollerne på grillen. Burgerbollerne er grillet mest på siderne inde i burgerne og mindre på top og bund.
    Lav burgeren på følgende måde:
    Det nederste af burgerbollen
    En bøf
    En skive cheddar
    En bøf
    1,5 skive bacon
    To syltede agurker og løg
    Kom små dutter af ketchup og sennep på det inderste af top burger bollen inden burgeren lukkes
Hjemmelavet burger
Burger bacon
Mc bacon

Tilberedning af burgerbøffer.

Bøfferne til burgeren med bacon kan både steges på en pande eller grilles. Jeg har grillet både bøfferne og burgerbollerne på vores grill. Så får bøfferne sådan en god grill-smag, og det var noget lettere at stå og vende dem der end på flere pander i køkkenet.

Sådan laves den hjemmelavet McBacon.

Burgeren kan samles og fyldes som man vil. Men hvis den skal minde om den originale, kan du opbygge den på den måde, som jeg har skrevet i opskriften. Husk at krydre kødet godt med salt og peber, så får det den bedste smag.

Hjemmelavede McBacon mætter ret meget, og også mere end vi havde forventet. Vi havde lavet pomfritter til, men det var faktisk ikke nødvendigt. Vi kunne nok godt have nøjes med burger og så lidt grønt til. Burgeren blev i den grad godkendt af både Malte og resten af familien, så mon ikke, at vi kommer til at lave dem igen hen over sommeren.

Har du spørgsmål til opskriften kan du stille dem nederst i kommentarfeltet. Det finder du nederst på siden. Så vil jeg vende tilbage til dig snarest muligt.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar