Hjemmelavet figenpålæg

Hjemmelavet figenpålæg

Hjemmelavet figenpålæg er virkelig nemt at lave selv og så smager det godt.
Jeg har brugt en blanding af figner og dadler og tilsat usaltede cashewnødder og kakao.
Cashewnødderne tilfører knas til men kan godt undlades, hvis ikke man er til nødder eller hvis figenpålægget er til små børn.

William og Malte har fået den hjemmelavet figenpålæg med i madpakken på et stykke groft rugbrød med smør på. De kunne begge rigtig godt lide det, og jeg er nu også selv gået hen og blevet ret vild med det. Havde jeg bare vidst, at det er så nemt at lave i hjemmelavet udgave, så havde jeg startet på at lave det for længe siden.
Det næste skridt må være at afprøve at lave hjemmelavet figenstænger. Det kan begge drenge også godt lide, så det får de ofte med i 10-mad sammen med en bolle eller rugbrød.

Flere opskrifter på hjemmelavet pålæg:
Minifrikadeller til madpakken
Wienersalat
Hønsesalat
Nem æggesalat

Hjemmelavet figenpålæg

Hjemmelavet figenpålæg

Opskrift på hjemmelavet figenpålæg

180 g soltørrede figner
150 g stenfri dadler
70 g usaltede cashewnødder
5-6 spsk vand
1 spsk usødet kakaopulver

Fremgangsmåde

Kom fignerne og dadlerne ned i en foodprocessor sammen med nødderne, vandet og kakaoen.
Blend det sammen til det har en ensartet blød masse. Der må gerne være små stykker af cashewnødder, det giver figenpålægget knas og smager ret godt. Hvis ikke man ønsker de små stykker nødder, kan de enten hakkes godt først eller helt undlades.

Opbevar figenpålægget i en beholder med låg i køleskabet.

Mængde

En bøtte hjemmelavet figenpålæg

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.