Madpakker
Frokost

Hjemmelavet figenpålæg

Hjemmelavet figenpålæg

Figenpålæg – nem og god opskrift på hjemmelavet figenpålæg.

Hjemmelavet figenpålæg er virkelig nemt at lave selv og så smager det godt.
Jeg har brugt en blanding af figner og dadler og tilsat usaltede cashewnødder og kakao.
Cashewnødderne tilfører knas til men kan godt undlades, hvis ikke man er til nødder eller hvis figenpålægget er til små børn.

William og Malte har fået den hjemmelavet figenpålæg med i madpakken på et stykke groft rugbrød med smør på. De kunne begge rigtig godt lide det, og jeg er nu også selv gået hen og blevet ret vild med det. Havde jeg bare vidst, at det er så nemt at lave i hjemmelavet udgave, så havde jeg startet på at lave det for længe siden.
Det næste skridt må være at afprøve at lave hjemmelavet figenstænger. Det kan begge drenge også godt lide, så det får de ofte med i 10-mad sammen med en bolle eller rugbrød.

Denne figenpålæg er en smørbart figenpålæg. Den skal opbevares i en bøtte med låg, og kan nemt smøres på brød eller rugbrød. Hvis man gerne vil have, at figenpålægget skal smage mere af kakao, kan der tilsættes et par ekstra spiseskefulde usødet kakaopulver.

Flere opskrifter på hjemmelavet pålæg:
Minifrikadeller til madpakken
Wienersalat
Hønsesalat
Nem æggesalat

Hjemmelavet figenpålæg

Hjemmelavet figenpålæg

Hjemmelavet figenpålæg

Antal 1 bøtte

Ingredienser

  • 180 g soltørrede figner
  • 150 g stenfri dadler
  • 70 g usaltede cashewnødder
  • 5-6 spsk. vand
  • 1 spsk. usødet kakaopulver

Sådan gør du

  • Kom fignerne og dadlerne ned i en foodprocessor sammen med nødderne, vandet og kakaoen.
    Blend det sammen til det har en ensartet blød masse. Der må gerne være små stykker af cashewnødder, det giver figenpålægget knas og smager ret godt. Hvis ikke man ønsker de små stykker nødder, kan de enten hakkes godt først eller helt undlades.
    Opbevar figenpålægget i en beholder med låg i køleskabet.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Marie 17. oktober 2021 at 20:02

    Hejsa !
    Har du prøvet at bruge frisk figne i din opskrift ?
    I så fald, er det samme fremgangsmåde måde man så laver pålæggen på ?

    • Svar Mie 18. oktober 2021 at 22:31

      Hej Marie

      Til denne opskrift skal der bruges tørrede figner :-)
      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar