Hjemmelavet Chai tea
Drikkevarer

Hjemmelavet Chai tea

Hjemmelavet Chai tea

Jeg er ikke kaffedrikker, og når det kommer til te, er jeg nok også temmelig kedelig. Jeg drikker næsten kun sort te, og det skal helst være Earl Grey. Jeg er ikke til frugt-te, eller te som er meget krydret som fx. Chai tea. Det er Søren derimod, han synes noget af det bedste er Chai tea. Han spurgte mig forleden dag, og jeg ikke ville prøve at lave en hjemmelavet blanding af Chai tea, så vi havde vores egen variant, til de kommende kolde efterårsaftener. Det sagde jeg selvfølgelig ja til, men jeg sagde også til ham, at så skulle han være smagsdommer. Jeg har nemlig ingen idé om, hvordan en god Chai tea skal smage, og jeg har heller ikke lyst til, at skulle smage på det ;-)

På nettet læste jeg en masse danske og amerikanske opskrifter på Chai tea igennem, og så gik jeg i gang med at blande krydderier. Over et par dage lavede jeg flere forskellige blandinger, og Søren smagte på teen og kom med sine bud på, hvad der manglende eller var for lidt af.

Jeg forsøgte i første omgang at lave teen på traditionel vis med en tepose og kogt vand, men der blev smagen for mild. I stedet prøvede jeg at koge vandet i en gryde med teen i, og det gav en meget bedre smag. Det endte med at William også blev smagsdommer, og han var helt tosset med teen. Efter utallige forsøg endte det med denne opskrift, som kan ses længere nede i teksten. Jeg har jo som skrevet ikke smag den, så jeg kan ikke komme med min mening. Søren synes ikke, at den er helt tæt nok på den “ægte” Chai tea, men han løb tør for bud på, hvad der kunne gøres bedre. William mener, at den er helt perfekt, så nu kalder vi teen for Williams Chai tea blanding :-)

Hjemmelavet Chai tea

Opskrift på hjemmelavet Chai tea

100 g sort god te
3,5 tsk stødt kanel
5 knivspids stødt kardemomme
4 knivspids stødt ingefær
2 knivspids stødt nelliker
1 tsk vaniljepulver

Til en kop chai tea

50 ml vand
150 ml sødmælk
4-6 tsk Chai tea
1,5 tsk sukker
Eventuelt honning og en mælkeskummer

Fremgangsmåde

Bland teen sammen med alle krydderierne i en skål og hæld blandingen over i en tæt beholder med låg.

  1. Kom vandet ned i en lille gryde og lad det koge.
  2. Tilsæt 4-6 tsk Chai tea alt efter hvor stærk teen ønskes. Lad det koge i et par minutter.
  3. Tilsæt også mælk i gryden, og lad det simre, så mælken varmes.
  4. Tag teen af komfuret og lad den stå og trække 1-2 minutter.
  5. Hæld teen igennem en lille sigte med meget små huller, så tebladene sortes fra.
  6. Smag Chai teen til med sukker og eventuelt honning. Hvis du ønsker teen mere cremet og skummende, kan du bruge en mælkeskummer.

Mængde

100 g hjemmelavet Chai tea

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar