Hjemmelavede scones

Hjemmelavede scones
Til Williams fødselsdag med familien startede vi ud med kagebord.
Jeg havde lavet mine gode hjemmelavede romkuglerchokolade pavlova med flødeskum og bær og de her hjemmelavede scones. Det var første gang, at jeg skulle lave scones, så jeg var lidt nervøs for, om de nu blev ok. Oven i det var det også lidt af et forsøg med de scones, da jeg af tidsnød besluttede mig for at fryse dem ned et par dage inden fødselsdagen. Jeg ville gerne have sconesene så friske og nybagte som muligt, og jeg kunne ikke nå at lave dejen og bollerne på selve dagen. Derfor kom de i fryseren, og så var de lige til at tage op og bage, et par timer inden gæsterne kom.

Heldigvis havde jeg slet ikke behøvet af være nervøs for sconesene, for de blev helt perfekte! De smagte lige, som de skulle. De var bløde og lette, og selv om de havde været i fryseren, så havde de beholdt den runde form ret fint.

Til mine hjemmelavede scones fik vi:
Lemon curd (syrlig smørcreme), flødeskum, smør, syltetøj og brieost.

Længere nede i opskriften kan du læse, hvordan sconesene kan fryses. Det er ganske nemt og super praktisk, når man skal have gæster og nå mange ting.

Hjemmelavede scones

Opskrift på hjemmelavede scones

500 g hvedemel
80 g sukker
150 g smør
3 dl kærnemælk
1 æg
24 g bagepulver
0,5 tsk groft salt

Pensling:
4 spsk sødmælk
1 æg

+ en bagering 3,5 cm. i højden og diameter på 7 cm.

Fremgangsmåde

Kom mel og sukker i en skål. Skær smørret ud i små tern og kom dem ned i skålen.
Ælt mel, sukker og smør sammen til det er helt smuldret og uden klumper.

Lav en fordybning i midten og tilsæt kærnemælken og ægget. Rør det langsomt og roligt sammen med en ske og tilsæt bagepulveret og saltet og rør igen.

Kom lidt mel (ikke for meget) ud på køkkenbordet og hæld dejen ud. Dejen skal samles med hænderne til en klump og derefter trykkes lidt flad til den har en højde på 1,5 – 2 cm. og en diameter på cirka 28 cm.

Brug bageringen til at trykke stykker af dej ud med. Dejen skal slippes ganske nemt og ikke klistrer fast på ringen.

Når der ikke er plads til flere udstansninger med bageringen samles den overskydende dej til en klump og trykkes flad igen. Det er vigtigt ikke at bruge for meget mel på bordet, da dejen skal blive ved med at være blød og luftig.

Hvis sconesene skal fryses
Kom forsigtigt bollerne i fryseposer med clips på. Bollerne må ikke ligge i lag.
Der kan være cirka 6-8 boller i hver frysepose. Læg alle poserne i fryseren til sconesene skal bruges.
Tag poserne ud af fryseren et par timer inden bollerne skal bages, så de kan tø op.
Inden bagning løftes bollerne forsigtigt over på plader med bagepapir, pensles og bages på normal vis.

Bagning
Pisk ægget og mælken sammen med en gaffel og pensl sconesene med blandingen.
Kom pladerne i en forvarmet ovn.
Bagetid: 15-16 minutter ved  200° – bagetiden afhænger af ovnen.

Mængde

22 hjemmelavede scones

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.