Hjemmelavede rugbrødschips
Snack og sødt

Hjemmelavede rugbrødschips

Hjemmelavede rugbrødschips

Både William og jeg er ret glade for rugbrødschips. De er gode som snack, til tapas og i madpakken. Der er ret stor forskel på kvaliteten af de købte rugbrødschips, synes jeg. De må hverken være for tørre eller alt for våde, og de må bestemt heller ikke være bløde. Vi har prøvet flere forskellige slags, og desværre ikke være lige heldige hver gang.

Men så er det jo godt, at man selv ganske nemt kan lave hjemmelavede rugbrødschips, og det er både, hurtigt og billigt. Det eneste man skal bruge er et par skiver rugbrød, som er skåret helt tyndt, olivenolie og salt. Rugbrødet skal ikke være nyt, for så er det for svært at skære. Sådan en rest tør og kedelig rugbrød, som man ikke kan bruges til så meget, egner sig perfekt til at lave hjemmelavede rugbrødschips ud af.

Rugbrødschipsene smager godt bare som de er. Sådan kan jeg godt lide dem. Men William vil allerhelst have dem med Pikantost til. Så det får han af og til med i madpakken. Så kommer jeg osten ned i en lille bøtte med låg og chipsene ved siden.

Hjemmelavede rugbrødschips

Hjemmelavede rugbrødschips

Ingredienser

  • En rest rugbrød (gerne tørt) fx. mørkt med kerner
  • Olivenolie
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Skær rugbrødet ud i helt tynde skiver og skær skiverne ud i mindre stykker.
    Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir. Hæld olivenolie hen over og drys med havsalt. Bag rugbrødschipsene i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 8-10 minutter ved 200° (varmluft) til de er helt sprøde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar