Hjemmelavede rugbrødschips

Hjemmelavede rugbrødschips

Både William og jeg er ret glade for rugbrødschips. De er gode som snack, til tapas og i madpakken. Der er ret stor forskel på kvaliteten af de købte rugbrødschips, synes jeg. De må hverken være for tørre eller alt for våde, og de må bestemt heller ikke være bløde. Vi har prøvet flere forskellige slags, og desværre ikke være lige heldige hver gang.

Men så er det jo godt, at man selv ganske nemt kan lave rugbrødschips, og det er både, hurtigt og billigt. Det eneste man skal bruge er et par skiver rugbrød, som er skåret helt tyndt, olivenolie og salt. Rugbrødet skal ikke være nyt, for så er det for svært at skære. Sådan en rest tør og kedelig rugbrød, som man ikke kan bruges til så meget, egner sig perfekt til at lave hjemmelavede rugbrødschips ud af.

Rugbrødschipsene smager godt bare som de er. Sådan kan jeg godt lide dem. Men William vil allerhelst have dem med Pikantost til. Så det får han af og til med i madpakken. Så kommer jeg osten ned i en lille bøtte med låg og chipsene ved siden.

Hjemmelavede rugbrødschips

Opskrift på hjemmelavede rugbrødschips

Tørt rugbrød fx. mørkt med kerner
Olivenolie
Havsalt

Fremgangsmåde

Skær rugbrødet ud i helt tynde skiver og skær skiverne ud i mindre stykker.
Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir. Hæld olivenolie hen over og drys med havsalt. Bag rugbrødschipsene i en forvarmet ovn.
Bagetid: 8-10 minutter ved 200° (varmluft) til de er helt sprøde.

Mængde

En lille skål hjemmelavede rugbrødschips

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.