Hjemmelavede romkugler
Kage og dessert

Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

Opskrift på de lækreste hjemmelavede romkugler som du kan lave uden at skulle bage først.

Perfekte hjemmelavede romkugler (eller hjemmelavede trøfler som de også kan kaldes) med krymmel. Bløde og helt uimodståelige og så kan de laves så nemt og hurtigt.

I starten af sidste uge lavede jeg en portion af disse hjemmelavede romkugler.
Men de forsvandt så hurtigt, at jeg måtte lave en omgang mere til Williams fødselsdag i weekenden. Der havde vi familien på besøg til aftensmad og kagebord. Jeg havde bagt hjemmelavede scones, min efterhånden ret kendte chokolade pavlova med flødeskum og bær og lavet romkugler. Derudover var der også marengs og en gulerodskage, som jeg havde købt. Jeg var tvivl, om der var nok kage, og det nytter ikke noget af mangle kage, når man inviterer til kaffe/te og kagebord vel? ;-)

Romkuglerne blev spist hurtigt og fik vældig meget ros af gæsterne. Så de var bestemt et hit hos både gæsterne og her hjemme! Jeg tror godt, at det kunne gå hen og blive en opskrift, som jeg selv kommer til at bruge rigtig mange gange. Jeg synes nemlig også, at romkuglerne smagte super godt, og så var de ganske nemme og hurtige at lave.

Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

Antal 16 stk.

Ingredienser

 • 275 g mazarintærte
 • 300 g hindbærroulade
 • Eller 575 g kagerester som muffins, drømmekage, chokoladekage, kanelsnegle og wienerbrød
 • 75 g hindbær marmelade
 • 2,5 spsk. usødet kakao
 • 75 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70% chokolade)
 • 5 tsk. romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)
 • 100 g krymmel (jeg har brugt chokolade- og regnbuekrymmel)

Sådan gør du

 • Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål. Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.
  Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes. Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.
  Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.
  Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og form 15-16 romkugler ud af dejen.
  Kom krymmel i en skål og tril kuglerne heri, så der kommer krymmel hele vejen rundt.
  Kom romkuglerne i en beholder med låg og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.
  Lige når romkuglerne tages ud af køleskabet, er de mere faste i det. Men efter et par minutter ved stuetemperatur bliver de bløde og lækre indeni.

En nem romkugle opskrift.

Du behøver ikke at have kagerester for at lave en rigtig god romkugle!

Jeg havde ingen kagerester, men har man det, kan det sagtens bruges i stedet for at købe kager. Smagen kommer selvfølgelig til at variere en smule alt efter, hvad der blandes. Men så kan der justeres lidt på mængderne af kakao, marmelade og romaromaen.

Hvis det det skal være de helt nemme romkugler, kan du bruge købekager, ligesom jeg har gjort det i min trøffel opskrift. Der skal bruges en helt almindelig mazarintærte og en hindbærroulade.

Romkuglerne bliver så bløde og lækre ligesom dem fra bageren. De skal opbevares på køl i en beholder med låg. Så kan de godt holde sig i flere dage, hvis de da ikke bliver spist inden.

Lige når romkuglerne tages ud af køleskabet, er de mere faste i det. Men efter et par minutter ved stuetemperatur bliver de så bløde og lækre indeni.

Hjemmelavede romkugler

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar