Hjemmelavede romkugler med ristede mandler

Hjemmelavede romkugler med ristede mandler

Hjemmelavede romkugler med ristede mandler er altid et hit til fødselsdag eller kagebordet. Jeg har lavet dem rigtig mange gange, når vi har haft gæster eller har fejret fødselsdag. Romkuglerne bliver bløde og lækre ligesom dem fra bageren og mandlerne gør dem dejlig knasende.

I weekenden fejrede vi Sørens fødselsdag med vores familie. Søren har egentlig fødselsdag i juli måned, men der var vi på sommerferie. Det er tit sådan, at vi vælger at rykke dagen da enten vi eller nogen fra familien er på ferie.

Da gæsterne kom, startede vi med kaffe, te, chokolade og mine hjemmelavede romkugler. Jeg ville egentlig ikke have bagt eller lavet kage, da vi havde haft en meget travl uge. Men så blev der alligevel tid til det fredag aften, og jeg tog Malte med i køkkenet. Undervejs spurgte han flere gange, “må jeg så smage dem nu?”. Han havde lidt svært ved at vente, til de var helt færdig. Han er (ligesom mig) ret glad for hjemmebag og kager ;-)

Hjemmelavede romkugler med ristede mandler

Opskrift på hjemmelavede romkugler med ristede mandler

275 g mazarintærte
300 g hindbærroulade
Eller 575 g kagerester som muffins, chokoladekage og wienerbrød

75 g hindbær marmelade
2,5 spsk usødet kakao
75 g mørk chokolade
5 tsk romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)
120 g hakkede mandler uden skal

Fremgangsmåde

Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål. Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.

Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes.
Det gør ikke noget, hvis der er små stykker chokolade som ikke er smeltet. Det giver ekstra knas til romkuglerne og smager super godt med små chokoladestykker i dejen. Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.

Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og form 15-16 romkugler ud af dejen.

Smut mandlerne og hak dem godt, hvis ikke du har købt dem hakkede.
Rist de hakkede mandler på en tør pande til de er gyldne.
Kom mandlerne i en skål og tril kuglerne heri, så der kommer ristede mandler hele vejen rundt.

Kom romkuglerne i en beholder med låg og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.

Lige når romkuglerne tages ud af køleskabet, er de mere faste i det. Men efter et par minutter ved stuetemperatur bliver de bløde og lækre indeni.

Mængde

15-16 hjemmelavede romkugler med ristede mandler

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.