Hjemmelavede ristede løg
Dip og dressing

Hjemmelavede ristede løg

Hjemmelavede ristede løg

Hjemmelavede ristede løg – se her hvor nemt du kan lave det selv. 

Har du prøvet at lave hjemmelavede ristede løg? De smager virkelig godt, og så er de knasende og super sprøde. Derudover er de ret nemme at lave selv og ristet løg er perfekte som tilbehør til en burger, hotdog, pølsebrød eller en god rugbrødsmad med leverpostej og rødbede. 

Faktisk lavede jeg mest ristede løg for Williams skyld. Han er vild med dem, og er generelt ret glad for løg. Hvis han fik mulighed for det, kunne han vist sagtens spise en hel skål ristede løg bare for sig selv. I stedet fik han lov til at komme rigelige med løg på burgeren, da vi spiste aftensmaden, og han spiste rub og stub af den. 

Jeg plejer at lave de ristede løg ud af almindelig løg (zitauer), men denne gange brugte jeg en blanding af ziatuer og rødløg. Rødløgene har en lidt skarpere smag, men de kan godt anvendes til ristede løg alligevel.

For at lave ristede løg skal du bruge løg (selvfølgelig), hvedemel, salt og en smagsneutral olie. Det kan være raps- eller solsikkeolie eller en blanding af dem begge som fx. en fritureolie. En olivenolie eller anden olie med smag egner sig ikke rigtig til hjemmelavede ristede løg, da olien bliver for kraftig i smagen.

Vi har prøvet at gemme rester af hjemmelavede ristede løg til dagen efter. Men jeg synes helt sikkert, at de er bedst den samme dag de er lavet. Der er de mest sprøde og knasende og smager bedst. 

Prøv også: ristet løg til hjemmelavet smørrebrød
Hvad er din yndlingsmad med ristede løg? 
Jeg tror, at min må være rugbrød med varm leverpostej, bacon og sprøde løg på eller en god æggemad. Det er bestemt heller ikke dårligt. 

Hjemmelavede ristede løg

Hjemmelavede ristede løg

Antal 1 skål

Ingredienser

  • 3 løg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 tsk. groft salt
  • 2-3 dl raps- eller solsikkeolie
  • En smule fint salt

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem ud i tynde ringe – som skæres over på midten. Kom løgene op i en sigte og drys melet hen over løgene. Ryst sigten så mel og løg blandes, og det overskydende mel rystes fra. Drys med groft salt og varm olien op i en lille gryde eller kasserolle.
    Kom lidt af løgene ned i den varme olie og vend dem med en ske, som kan tåle høj varme. Hold øje med dem undervejs og vende dem ofte rundt. Løgene bliver bedst, hvis de laves i små portioner af gangen. De er færdige, når de er blevet brune og ser sprøde ud. Læg de ristede løg på et par stykker køkkenrulle, så det resterende olie suges fra. Kom lidt fint salt på løgene inden de spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar