Hjemmelavede pommes frites
Aftensmad

Hjemmelavede pommes frites med parmesan og timian

Hjemmelavede pommes frites

Hjemmelavede pommes frites – opskrift på pomfritter som både kan laves med og uden parmesan og timian.

Hjemmelavede pommes frites smager så meget bedre end købe pomfritter, og egentlig kan de to ting vel ikke rigtig sammenlignes. Pomfrittes skal efter min mening smage af kartofler, og de smager selvfølgelig allerbedst, når de er helt frisklavet.

De her pommes frites har jeg lavet af store bagekartofler. Først har jeg skrællet dem, og derefter er de skåret i tynde stave. De er blandet med olie og efterfølgende bagt i ovnen. Den friske timian er bagt med kartoflerne, imens de var inde i ovnen. Det smager simpelthen så godt at tilsætte krydderurter, og så dufter hele køkkenet så skønt. Efter pomfritterne var færdige har jeg revet lidt frisk parmenost, som jeg har drysset hen over kartoflerne. Hvis du ikke er til parmesan, kan det selvfølgelig undlades, men ellers vil jeg bestemt anbefale dig at prøve pomfritter med parmesan. Det er det rene mums!
Søren var lidt skeptisk første gang jeg lavede dem, men han blev meget positiv overrasket og har efterspurgt dem flere gange siden. Det kunne være, at jeg snart skulle lave en middag til bare os to, og så kunne vi spise sent, når drengene sover. En god bøf, sovs, salat og så de her pommes frites, så er jeg sikker på, at Søren bliver glad ;-)

De hjemmelave pomfritter kan både spise til kød og kødretter, men de smager også godt som tilbehør til kylling eller en god burger. Her under linker jeg til et par gode retter, men du kan se mange flere opskrifter på burger her.

Prøv også:
Burger bowl – burger serveret som salat i en skål
Miniburgere på spyd – små burger hapsere på spyd
Flæskestegssandwich med rosmarin-bolle – min yndlings flæskestegsburger

Pommes frites

Hjemmelavede pommes frites

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5-6 store bagekartofler
  • Frisk timian
  • Parmesan

Sådan gør du

  • Skæl bagekartoflerne og skær dem ud i tynde stave.
    Kom kartoflerne ned i en frysepose og hæld olie ned i posen. Ryst posen godt så olien fordeles på kartoflerne.
    Hæld kartoflerne ud på en plade med bagepapir og fordel dem godt. De skal helst ikke ligge i lag.
    Drys salt hen over kartoflerne og læg kviste af frisk timian.
    Bag kartoflerne i en forvarmet ovn. Bagetid: 40-45 minutter ved 225 grader varmluft.
    Vend kartoflerne undervejs. Hæld kartoflerne ud på fad og riv parmesanost hen over pomfritterne.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar