Hjemmelavede pebermyntepastiller

Hjemmelavede pebermyntepastiller

Jeg har lavet hjemmelavede pebermyntepastiller. Der skal kun bruges fire ingredienser, og de er så nemme at lave, at børn sagtens kan være med eller måske endda lave dem selv. Der skal ikke bruges ovn, og det gør heller ikke noget, at de ikke bliver helt runde.

Det er første jul, at vi har lavet pebermyntepastiller. De plejer nemlig ikke at være en del af vores hjemmelavede julelækkerier. Men det er jeg helt sikker på, at de bliver fremover, og jeg har måtte dele dem op i to beholdere, så de ikke blev spist for hurtigt. På den ene beholder er der blevet sat en seddel på med teksten “jul”. Så må vi se, om de holder så længe ;-)

Jeg har købt mørke chokoladeknapper til pebermyntepastillerne, men hvis man alligevel har en rest chokolade i skuffen, kan man jo smelte den og lave sine egne chokoladeknapper.

Flere af mine opskrifter på julemad og julelækkerier kan findes her.

Hjemmelavede pebermyntepastiller

Hjemmelavede pebermyntepastiller

Hjemmelavede pebermyntepastiller

Antal 108 stk.

Ingredienser

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (40 g)
  • 3-4 tsk. pebermynteekstrakt
  • 380 g flormelis
  • Mørke chokoladeknapper (ikke dem i mini størrelse)

Fremgangsmåde

  • Rør pebermynteekstrakten sammen med æggehviderne i en skål. Jeg har brugt 3 teskefulde ekstrakt, og jeg synes, at de fik en god og mild smag af pebermynte. Ønskes der en kraftigere smag kan der tilsættes mere ekstrakt. Tilsæt flormelisen og bland det godt sammen. Brug eventuelt hænderne til at samle “dejen” til en fast kugle.
    Læg to stykker bagepapir på bordet og form små kugler ud af “pebermynte-dejen”. Start med at forme cirke 1/3 af “dejen”. Kuglerne skal være mindre end havregrynskugler. Tryk kuglerne let flade med fingrene og skyl hænderne for “dej”. Tryk en chokoladeknap ned i hver flad kugle – så den sidder fast.
    Fortsæt med at lave kugler af resten af “dejen” og tryk dem flade. Hvis “dejen” begynder at klistrer fast, hjælper det at skylle hænderne. Husk at tørre hænderne grundigt inden kuglerne laves.
    Når alle pebermyntepastillerne er lavet skal de stå og tørre i en times tid. Herefter kommes de i beholdere med låg og opbevares i køleskabet.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.