Hjemmelavede pebermyntepastiller
Snack og sødt

Hjemmelavede pebermyntepastiller

Hjemmelavede pebermyntepastiller

Hjemmelavede pebermyntepastiller med chokolade knapper.

Jeg har lavet hjemmelavede pebermyntepastiller. Der skal kun bruges fire ingredienser, og de er så nemme at lave, at børn sagtens kan være med eller måske endda lave dem selv. Der skal ikke bruges ovn, og det gør heller ikke noget, at de ikke bliver helt runde og fine.

Det er første jul, at vi har lavet pebermyntepastiller. De plejer nemlig ikke at være en del af vores hjemmelavede julelækkerier. Men det er jeg helt sikker på, at de bliver fremover, og jeg har måtte dele dem op i to beholdere, så de ikke blev spist for hurtigt. På den ene beholder er der blevet sat en seddel på med teksten “jul”. Så må vi se, om de holder så længe ;-)

Se flere tips til opbevaring og servering under opskriften.

Hjemmelavede pebermyntepastiller

Antal 108 stk.

Ingredienser

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (40 g)
  • 3-4 tsk. pebermynteekstrakt
  • 380 g flormelis
  • Mørke chokoladeknapper (ikke dem i mini størrelse)

Sådan gør du

  • Rør pebermynteekstrakten sammen med æggehviderne i en skål. Jeg har brugt 3 teskefulde ekstrakt, og jeg synes, at de fik en god og mild smag af pebermynte. Ønskes der en kraftigere smag kan der tilsættes mere ekstrakt. Tilsæt flormelisen og bland det godt sammen. Brug eventuelt hænderne til at samle “dejen” til en fast kugle.
    Læg to stykker bagepapir på bordet og form små kugler ud af “pebermynte-dejen”. Start med at forme cirke 1/3 af “dejen”. Kuglerne skal være mindre end havregrynskugler. Tryk kuglerne let flade med fingrene og skyl hænderne for “dej”. Tryk en chokoladeknap ned i hver flad kugle – så den sidder fast.
    Fortsæt med at lave kugler af resten af “dejen” og tryk dem flade. Hvis “dejen” begynder at klistrer fast, hjælper det at skylle hænderne. Husk at tørre hænderne grundigt inden kuglerne laves.
    Når alle pebermyntepastillerne er lavet skal de stå og tørre i en times tid. Herefter kommes de i beholdere med låg og opbevares i køleskabet.
Hjemmelavede pebermyntepastiller

Pebermynte knapper.

Jeg har købt mørke chokoladeknapper (ikke de helt små) til mine pebermynte pastiller, men hvis man alligevel har en rest chokolade i skuffen, kan man jo smelte det og lave sine egne hjemmelavede chokolade knapper. Selv om jeg har brugt mørk chokolade, kan pebermyntepastillerne selvfølgelig også laves med en lys mælkechokolade – hvis du er mere til den lyse variant.

Pebermynteessens (og pebermynteekstrakt) kan købes i de flere større supermarkeder. Du finder det på hylden ved bage-artiklerne som krymmel, bagepulver med mere.

Pebermynte pastiller og konfekt.

Opbevar pebermynte pastillerne i en beholder med låg i køleskabet. Jeg synes, at de smager allerbedst, når de er helt kolde. Server dem gerne sammen med julens øvrige konfekt og chokolade eller sammen med lidt syrligt som appelsiner eller mandariner.

Se flere af mine opskrifter på julemad og julelækkerier.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Conny K 24. oktober 2021 at 13:00

    Kunne man forestille sig at massen kunne gøres lidt mere flydende, så den kunne hældes i en beholder så man kunne lave små skeletter til Halloween kagepynt. Kagepynten er så vanvittig dyr, så jeg tænker alternativer.
    Ved du hvor længe det kan holde sig?

    • Svar Mie 25. oktober 2021 at 13:18

      Hej Conny
      Jeg tror ikke, at smagen på disse eller det søde, vil passe så godt til en kage. Men det er jo kun min tanke :-)
      Hvad med at pynte kagen med vingummi-flagermus eller små halloween chokolader?
      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar