Hjemmelavede pandebrød

Hjemmelavede pandebrød

Det smager noget så godt med hjemmelavede pandebrød, og de kan slet ikke sammenlignes, med dem man kan købe. Dejen til pandebrødene er ganske enkel og nem at røre sammen. Det tager lidt tid at rulle dem ud og bage dem på panden, men det er bestemt tiden værd, synes jeg.

Vi fik pandebrødene med kebab, grøntsager og dressing til, og dagen efter lavede jeg en med parmaskinke, agurk, tomat, rødløg og pesto i. Jeg vil næsten mene, at man kan bruge alt slags kød til dem, ligesom man også kunne komme laks i, bønner eller æg. Kom det fyld i som du synes bedst om og fold dem sammen med et stykke madpakkepapir omkring. Brødene kan godt spises kolde fx i madpakken, men vi synes nu, at de smager allerbedst, når de er lune.

Ideer til fyld i hjemmelavede pandebrød:
Parmaskinke, grøntsager og pesto
Kebab, grøntsager og dressing
Cevapcici – krydrede okseruller
Chili con carne
Pulled chicken i stegeso

Hjemmelavede pandebrød

Hjemmelavede pandebrød

Antal 6 stk.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. olivenolie + til panden
  • 5 dl hvedemel + lidt ekstra

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres sammen med en ske. Når dejen er rørt sammen stilles den til at hæve i 30 minutter med et viskestykker over skålen.
    Tag en smule mel på hænderne og ud på bordet. Ælt dejen hurtigt sammen og del den i 6 stykker. Form runde helt flade brød som rulles ud med en kagerulle. 
    Kom lidt olie ud på en stor pande og varm den op på høj varme. Bag et brød af gangen på begge sider til det er gyldent og med brune pletter. Brødene skal kun have 1-2 minutter på hver side og ved høj varme. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Kommentarer

Hjemmelavede pandebrød — 4 kommentarer

    • Det havde jeg købt færdigt og stegte bare på panden. Så det har jeg ikke en opskrift på. Måske kan du bruge nogen af ideerne til tilbehør længere oppe i teksten? :-)

    • Dejligt at du kan bruge opskriften. God fornøjelse med madlavningen og fortsat god vinterferie :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.