Opskrift på de lækreste kyllingenuggets serveret med bønnefritter og gnaver grønt.
På vores madplan i denne uge stod der blandt andet hjemmelavede kyllingenuggets.
Begge drengene er vilde med kyllingenuggets men nok allermest Malte som er særligt glad for kylling. Han kan rigtig godt lide kylling i karry eller ristaffel, som det også kaldes når der er en masse tilbehør til, kyllingelår på grillen med sprødt skind og så selvfølgelig kyllingenuggets.
De her hjemmelavede nuggets har jeg vendt i æg og gourmet rasp. Det er en noget mere grov rasp med større krummer end den almindelig. Jeg synes, det gør kyllingestykkerne mere lækre og de får en mere sprød konsistens.
Jeg har ikke brugt så mange krydderier kun salt, peber og sød paprika.Vi kan rigtig godt lide den paprika fra Urtekram som er en mild og sød variant. Hvis man ønsker en kraftigere smag, kan der tilsættes en stærk paprika eller chiliflager sammen med paprikaen.
Sammen med de hjemmelavede kyllingenuggets fik vi grøntsagsstænger, sprøde bønnefritter og en mayonnaise. Malte er ikke til bønnefritter, så han fik en rest kartofler, som vi havde fra dagen før. Vi tre andre kan rigtig godt lide bønnefritter og får dem ofte som tilbehør til aftensmaden.
Hjemmelavede kyllingenuggets
Ingredienser
- 600 g kyllingeinderfilet
- 3-4 dl gourmet rasp eller panko rasp
- 2 æg
- 2 tsk. groft salt
- Peber
- 2,5 tsk. sød paprika
- Stegemargarine (jeg har brugt flydende stegemargarine)
Sådan gør du
- Skær kyllingen ud i mindre passende stykker. Der bliver cirka to kyllingenuggets af hver stykke inderfilet.Hæld lidt af raspen ned i en dyb tallerken.Pisk æggene sammen med en gaffel i en skål. Tilsæt salt, peber og paprika og pisk igen.Tag et stykke kylling af gangen og dyp det først ned i ægge-blandingen og derefter raspen. Pas på med ikke at blande raspen for meget rundt i skålen, så det hele bliver “vådt”. Det skal holdes tørt, så det sidder godt fast på kyllingestykkerne.Læg alle de panerede stykker kyllinge på et stort skærebræt så de er klar til at blive stegt.Kom stegemargarinen ud på en stor pande som varmes godt op. Der skal bruges en del margarine, og også mere end jeg normalt ville bruge til at stege i. Dog ikke så meget, at de “svømmer” rundt i margarine, men nok til at de ikke tørrer ud på panden.Steg alle kyllingestykkerne på begge sider. De skal ikke vendes en masse gange men steges færdig – først på den ene side og så den anden. Når de er stegt færdig tages de af panden med det samme, så kødet holder sig mørt og godt.
Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram.
8 Kommentarer
De ser lækre ud ? Kan man måske lave dem i ovnen, så de ikke suger så meget fedtstof?
Vh Henriette
Hej Henriette
Det tror jeg godt, at du kan. Du kan hælde lidt olivenolie hen over dem.
Men jeg tror slet ikke, at de bliver lige så gode ;-) Så hvis du helst vil spare på fedtstof, ville jeg nok bare lave dem på panden som almindelig kyllingefilet uden æg og rasp.
Vh. Mie
PS: Jeg har en opskrift på kogt kyllingefilet som er god til salat. Der skal ikke bruges fedtstof.
Mums, de er virkelig gode:) Både børn og voksne var meget begejstret og alle blev spist. Kødet forblev mørt og lækkert:)
Det er jeg rigtig glad for at høre, dejligt Louise :-)
Her hjemme var de også et stort hit.
God søndag til jer.
Hej. Kan man lave dem dagen før, ligge dem i køleskab og varme dem op dagen efter? Kan næsten ikke betale sig at putte dem i fryseren for en nat? Jeg skal have gæster til middag langfredag, og har ikke tid til at lave dem der. Venlig hilsen Jane Vestrup
Hej Jane
Jeg har ikke prøvet at genopvarme dem, så jeg ved ikke, om de bliver tørre af det. Hvis du forsøger dig med det, må du meget gerne give en tilbagemelding.
God påske :-)
Vh. Mie
Tak for en rigtig lækker opskrift. Vi prøvede den her til aften, og alle 5 børn elskede det :-)
Det er jeg glad for at høre og særligt at alle børnene kunne lide det :-)
Rigtig god aften.