I lørdags var min familie på besøg til hygge, aftensmad og dessert. Min mor var der sammen med min bror, min svigerinde og deres børn. Til aftensmad lavede vi mexicanske burgere med grillede bøffer, guacamole og tortilla chips i – og som tilbehør var der majskolber lavet i ovnen.
Desserten var noget mere dansk, der fik vi nemlig koldskål med hjemmelavede kammerjunkere.
Udover hjemmelavede kammerjunkere var der også frugt til, lyserøde mini marengs og lidt andet pynt. Men det vil jeg dele med jer i en anden opskrift her på bloggen.
Kammerjunkere er ret nemme at lave selv, og børn kan sagtens deltage både med at lave dejen – men også med at trille kuglerne. Det gør ikke så meget, om de bliver helt runde eller ens, synes jeg. Det gør bare, at de ser mere hjemmelavede ud, og det har vel også sin charme.
Der bliver en stor portion kammerjunker ud af denne opskrift, men de kan godt gemmes i et par dage. Når kammerjunkerne er bagt og helt afkølet, holder de sig bedst i en beholder med låg i køkkenskabet.
Opskrift på hjemmelavede kammerjunkere
175 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker af rørsukker og vanilje (se beskrivelse længere nede)
75 g blødt smør
1 æg
Fremgangsmåde
Mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker røres sammen.
Jeg har brugt vaniljesukker fra Princip, som er lavet af rå rørsukker blandet med Madagaskar bourbon vanilje, men man kan selvfølgelig også lave sin egen hjemmelavet vaniljesukker.
Smørret smuldres ud i melblandingen og æltes sammen. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen med hænderne til en fast kugle. Sæt dejen i køleskabet i cirka 20 minutter.
Kom bagepapir på to plader og tril små kugler ud af dejen som sættes på pladerne.
Hvis dejen hænger fast og klistrer for meget, skal den på køl igen. Når alle kuglerne er formet trykkes de let flade med en finger. Sæt pladerne i en forvarmet ovn.
Bagetid: 10-12 minutter ved 175°.
Kig til kammerjunkerne undervejs så de ikke får for længe.
Når pladerne er taget ud af ovnen, skal kammerjunkerne stå på pladerne i et par minutter, inden de forsigtigt flyttes over på en rist til afkøling.
Opbevares i en beholder med låg, når de er helt kølet af.
Mængde
66-68 hjemmelavede kammerjunkere
Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.
Ingen kommentarer