Hjemmelavede guldkarameller

Hjemmelavede guldkarameller

Jeg har lavet lækre hjemmelavede guldkarameller med blød og cremet karamel i midten og mørk chokoladen udenpå. Og de smager himmelsk! Jeg har tænkt mig, at vi skal have dem i aften, når vi skal fredags-hygge. Jeg føler mig temmelig overbevist om, at de vil blive et stort hit. Jeg er kommet til at  prøvesmage et par stykker, og uhm de smager simpelthen så godt.

Jeg har faktisk længe haft hjemmelavede guldkarameller stående på min to-do madliste, men jeg har ikke kunne finde mit sukkertermometer i køkkenskabene. Det havde gemt sig inde bag en kasse, hvor jeg har ingredienser til hjemmelavede bolsjer. Det er meget længe siden, at jeg sidst lavede bolsjer. Men nu hvor termometret er fundet, skal jeg da både lave bolsjer, og så kunne der også laves guldkarameller.

Da jeg kom chokolade på karamellerne, mistede de desværre lidt af den runde facon. Jeg skulle nok have ladet karamellen stå lidt længere og afkøle, så det har jeg rettet til i opskriften her. Men uanset om de er helt runde eller ej, så tør jeg godt at garantere, at smagen er god :-)

Rigtig god weekend og efterårsferie til jer alle ♥

Hjemmelavede guldkarameller

Hjemmelavede guldkarameller

Antal 40 stk.

Ingredienser

  • 55 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 155 g sukker
  • 6 spsk. vaniljesirup
  • 6 spsk. ahornsirup
  • 200 g mørk chokolade – til overtræk

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Jeg har brugt en måleske til at måle sirupppen med, da der godt kan være stor forskel på spiseskeer. Rør det hele godt sammen og lad karamellen koge i 25-30 minutter imens der røres i den en gang imellem. Man behøver ikke at røre i den hele tiden, men forlad ikke køkkenet så længe karamellen står og koger.
    Når karamellen når en temperatur på 130 grader, tages den af komfuret. Jeg har brugt et sukkertermometer til at måle temperaturen med. Hæld karamellen ned i en silikoneform og sæt formen i køleskabet i 1 time og 15 minutter. Formen er ret varm så den kan være en god idé at ligge et håndklæde eller lignende under formen.
    Karamellen skal være næsten afkølet, inden den formes men uden at være for fast i det. Form 40 runde kugler ud af karamellen. Hvis karamellen flyder ud, har den ikke afkølet længe nok. Når kuglerne er formet smeltes chokolden i et vandbad. Tag en karamel af gangen ned i chokoladen og fordel chokoladen rundt på karamellen ved hjælp af en lille ske. Sæt karamellerne til at tørre på et stykke bagepapir.
    Guldkaramellerne er færdige, når chokoladen er helt tør.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.