Hjemmelavede guldkarameller med lakrids
Snack og sødt

Hjemmelavede guldkarameller med lakrids

Hjemmelavede guldkarameller med lakrids

I forrige uge lavede jeg hjemmelavede guldkarameller. Vi spiste nogle af dem selv, Søren fik et par af dem med på arbejde, og resten tog vi med over til min bror og hans familie. Alle steder blev de spist på et øjeblik, så jeg kan vist sagtens konkludere, at de var gode! Det synes jeg nu også selv, at de var, så jeg har allerede forsøgt mig med en ny portion karameller.

Denne gang har jeg lavet en portion hjemmelavede guldkarameller med lakrids. Jeg har ændret lidt på mængden af vaniljesirup og ahornsirup, og så har jeg tilsat sød lakridssirup. Men ellers er opskriften den samme, som de almindelige guldkarameller. Det har nok ikke den store betydning, om man vælger at bruge almindelig sirup i stedet for vaniljesirup. Men jeg synes, at det smagte så godt i de første guldkarameller, som jeg lavede, så derfor har jeg også brugt vaniljesirup i disse.

Nu er jeg spændt på om guldkaramellerne med lakrids, bliver et lige så stort hit som de almindelige. Hos Søren kommer de nok ikke vil at vække begejstring, da han slet ikke er lakrids-fan, som jeg er. Jeg må lave de næste guldkarameller med mint, dem ved jeg nemlig, at han rigtig godt kan lide.

Hjemmelavede guldkarameller med lakrids

Opskrift på hjemmelavede guldkarameller med lakrids

55 g smør
1 dl piskefløde
155 g sukker
6 spsk vaniljesirup
4 spsk ahornsirup
4-5 spsk sød lakridssirup (fra Johan Bülow)
200 g mørk chokolade – til overtræk

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Jeg har brugt en måleske til at måle lakrids og sirupppen og med, da der godt kan være stor forskel på spiseskeer. Rør det hele godt sammen og lad karamellen koge i 25-30 minutter imens der røres i den en gang imellem. Man behøver ikke at røre i den hele tiden, men forlad ikke køkkenet så længe karamellen står og koger.

Når karamellen når en temperatur på 130 grader, tages den af komfuret. Jeg har brugt et sukkertermometer til at måle temperaturen med. Hæld karamellen ned i en silikoneform og sæt formen i køleskabet i 1 time og 15 minutter. Formen er ret varm så den kan være en god idé at ligge et håndklæde eller lignende under formen.

Karamellen skal være næsten afkølet, inden den formes men uden at være for fast i det. Form 40 runde kugler ud af karamellen. Hvis karamellen flyder ud, har den ikke afkølet længe nok. Når kuglerne er formet smeltes chokolden i et vandbad. Tag en karamel af gangen ned i chokoladen og fordel chokoladen rundt på karamellen ved hjælp af en lille ske. Sæt karamellerne til at tørre på et stykke bagepapir.

Mængde

40 hjemmelavede guldkarameller med lakrids

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Homesara 27. oktober 2015 at 20:52

  Første gang du lavede dem var det så uden lakrids? :*

  • Svar Mie 27. oktober 2015 at 21:01

   Ja, det var det. Den opskrift er også på bloggen.
   Lige nu kan du se den under nye indlæg ;-)

 • Svar Maria Hoffbeck 28. oktober 2015 at 19:53

  De ser lækre ud og opskriften ser lige så god ud :-)
  Dem vil jeg med sikkerhed snart lave, de vil være gode i juletiden også.
  Aften hilsner herfra :-)

  • Svar Mie 29. oktober 2015 at 10:23

   Hej Maria
   Tak, de er altså også temmelig gode, så de kan bestemt anbefales :-)
   God dag.
   Hilsner fra Mie.

 • Svar Nadja // drengemor.dk 16. oktober 2016 at 15:58

  Det lyder vel nok lækkert! Og sjovt – herhjemme er jeg også stor lakridsfan, mens manden er til mint ;)

  • Svar Mie 16. oktober 2016 at 21:01

   Så vil de nok være lige noget for dig de her Nadja :-)
   Fortsat god ferie til jer.

  Skriv din kommentar