Hjemmelavede croutoner

Hjemmelavede croutoner

Hjemmelavede croutoner – sprøde og lækre og perfekte som topping til suppe eller en god salat. Vi fik croutonerne til en suppe sammen med lidt andet tilbehør. Den opskrift kommer også på bloggen, men nu vil jeg lige dele denne opskrift med jer først.

Jeg har brugt halvanden fed hvidløg og frisk citrontimian i opskriften. Det gav altså den skønneste duft og intense smag. Brødet smagte ikke af så meget i sig selv, men hvidløg og krydderurter gjorde dem så lækre. I stedet for citrontimian kan man også bruge frisk basilikum, estragon, almindelig timian, oregano eller persille.

En af de gode ting ved hjemmelavede croutoner er, at de sagtens kan laves af et brød som er blevet lidt hårdt og trist. Brød-ternene skal alligevel på pande og steges til de er helt sprøde, så et daggammelt brød er helt perfekt at lave croutoner af.

Croutonerne kan godt gemmes i et par dage, bare de opbevares i en beholder med låg. Vi fik resterne dagen efter, og der var de stadig lige sprøde.

Se også:
Fuldkorns-pizzastænger
Hjemmelavede rugbrødschips
Saltmandler med peber

Hjemmelavede croutoner

Hjemmelavede croutoner

Antal 300 g

Ingredienser

  • 300 g brød eller flute (jeg har brugt et durum filone flute)
  • 1,5 fed hvidløg
  • Frisk citrontimian eller anden krydderurt
  • Eventuelt lidt flagesalt

Fremgangsmåde

  • Skær brødet ud i passende små tern. 
    Kom lidt olivenolie på en stor pande og varm panden op. Der skal ikke bruges en masse olie, men der skal være nok til at brødet ikke brænder på.
    Pres hvidløget ud på panden og svits det et halvt minuts tid. Tilsæt brød-ternene og vend dem godt rundt på panden. De skal have mindst 10 minutter på panden, så de når at bliver sprøde på alle siderne. 
    Når croutonerne er færdige tilsættes de friske krydderurter og blandes med rundt på panden. Jeg har brugt hele kviste af citrontimian, og det duftede noget så skønt. 
    Hæld croutonerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af inden de skal spises. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.