Hjemmelavede cheeseburgere
Aftensmad

Hjemmelavede cheeseburgere

Hjemmelavede cheeseburgere

Hjemmelavede cheeseburgere – lækker hjemmelavet burger.

Hjemmelavede cheeseburgere med bøffer, cheddar ost, salat, agurk, tomat, mayonnaise og ketchup. Der bliver seks cheeseburgere ud af opskriften, og opskriften finder du længere nede i teksten.

Både Søren og jeg er burger-fans, og det er drengene også. Derfor ved jeg, at det altid vækker glæde og begejstring, når jeg laver hjemmelavet burger Vi får ret ofte burgere og i forskellige varianter. Det kan være som flæskestegssandwich, kyllingeburger eller frikadelleburger som er en af mine favoritter. Ofte får vi en eller anden form som tilbehør til fx. en salat, kogte majskolber, pommes frites eller hjemmelavet coleslaw hvis det er til en pulled pork burger. Jeg har lavet en kategori kaldet opskrifter på burger, her kan du finde flere burgere og ideer til tilbehør.

Hjemmelavet burger.

Hvis vi har tiden til det, vil jeg helst selv bage burgerbollerne selv. Det havde jeg denne aften, hvor jeg lavede hjemmelavede cheeseburgere til os. Fyldet i burgerbollerne er helt enkelt og traditionelt. Nederst salatmayonnaise, salat og en bøf med smeltede cheddarost samt tomat, agurk og ketchup øverst.

Der bliver 7 burgerboller ud af opskriften. Jeg skulle kun bruge 6 af bollerne, så den sidste kom i fryseren. Kødet er formet til flade bøffer, krydret med salt og peber og stegt på panden inden osten kom på. Jeg plejer at lade osten ligge på bøffen et halvt minuts tid på panden, så den lige når at smelte, inden burgeren samles. Jeg har brugt gul cheddarost, men der kan også bruges Gouda eller andre typer af ost som er gode til at smelte.

God weekend og fredag aften. Måske er det også burger-aften hjemme ved jer? :-)

Du kan følge mine profiler på de sociale medier her: Instagram og Facebook. Her deler jeg mange flere billeder af mad, hygge og vores hverdag. Følg endelig med :-)

Hjemmelavede cheeseburgere

Hjemmelavede cheeseburgere

Antal 6 stk.

Ingredienser

Burgerboller

  • 35 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 5 spsk. olie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 200 g speltmel

Fyld til cheeseburgerne

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til at stege i
  • Salat
  • Tomat
  • Agurk
  • Salatmayonnaise
  • Ketchup
  • 6 skiver cheddarost

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, honning, salt og rør det ud i mælken. Kom ægget i og melet lidt af gangen. Rør dejen godt sammen eventuelt med en køkkenmaskine. Sæt dejen til at hæve med et viskestykker over i en 1 time. Imens bollerne hæver laves bøfferne og grøntsagerne.
    Form 7 boller ud af dejen. Det er ikke nødvendigt at bruge mere mel. Læg bollerne på en plade med bagepapir og tryk dem let flade, da de hæver yderligere. Lad bollerne efterhæve på pladen i 10-15 minutter inden de bages.
    Bagetid: 10-12 minutter ved 225° (varmluft).
    Lad burgerbollerne køle lidt af inden de skæres over på midten og fyldes med bøffer, ost, dressing og grønt.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar