Hjemmelavede bananchips

Hjemmelavede bananchips

William og Malte er altid sultne sidst på dagen, og især på hverdage når de hentes fra vuggestue og børnehave. Ofte får de en bolle, et stykke rugbrød eller lidt frugt til at stille sulten med, inden det er tid til aftensmad. Jeg har opgivet, at sige at de skal vente til der er mad, for det kan de slet ikke. Jeg synes det er okey, at de får noget at spise inden aftensmaden, så længe det er “rigtig” mad. Selvfølgelig gør det lille måltid, at de er mindre sultne, når vi så sætter os ned for at spise, men sådan må det være. Deres behov lige nu er at få mad når de kommer hjem, så det får de.

Af og til gør jeg lidt ekstra ud at forkæle dem, og så får de hjemmelavede osteboller eller frugt og grøntsager med ostechips. I dag har jeg lavet hjemmelavede bananchips til dem. Jeg er spændt på, om de kan lide dem, og hvis de ikke kan, så spiser jeg dem gerne ;-)

Bananchips er meget nemme at lave selv. De skæres i helt tynde skiver og sættes i ovnen. Efter de er kølet af, tages de af pladen, og så har du de lækreste tynde og sprøde bananchips. De indeholder intet andet end banan og egner sig godt som en lille snack,
i madpakken eller måske som fredagsslik?

Hjemmelavede bananchips

Opskrift på hjemmelavede bananchips

2 modne bananer

Fremgangsmåde

Skræl bananerne og skær dem i helt tynde skiver. Læg skiverne på en plade med bagepapir. Det letteste er at bruge kniven til at lægge dem over på bagepladen, hver gang der er skåret en skive. Bag bananskiverne i midten af ovnen.
Bagetid: Cirka 1 time og 15 minutter ved 100°.
Hold øje med dem undervejs så de ikke får for længe.

Lad bananchipsene køle af i et par minutter og tag dem forsigtigt af bagepapiret.

Mængde

En skål bananchips

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.