Hawaii-pizza med skinke og ananas
Aftensmad

Hawaii-pizza med skinke og ananas

Hawaii-pizza med skinke og ananas

Hawaii-pizza – en god og nem opskrift på den klassiske pizza med skinke og ananas.

William havde i et stykke tid spurgt mig, om jeg ville lave Hawaii-pizza med skinke og ananas til aftensmad. Det havde han fået over hos en ven, da han var på besøg der. Han fortalte begejstret om det, da han kom hjem, og jeg lovede ham, at jeg snart ville lave det.

Jeg har lavet bundene efter min opskrift på nem pizzadej. Det er en dej som er nem at røre sammen, og så er den nem at arbejde med. Jeg har også lavet den i en udgave med grovere mel nem pizzadej med rugmel hvor noget af hvedemelet er udskiftet med rugmel. Der bliver to store pizzaer ud af dejen med en tyk bund. Hvis man hellere vil have tynde bunde, kan der i stedet laves tre pizzaer ud af dejen.

Pizzaen kan godt fryses. Når der er rester tilbage, plejer jeg at skære dem ud i helt små stykker og komme dem i fryseren i fryseposer. Så er de nemme at tage op til børnenes madpakker eller til frokost i weekenden.

Hawaii-pizza med skinke og ananas

Hawaii-pizza med skinke og ananas

Antal 2 pizzaer

Ingredienser

  • 2 pizzabunde (se opskriften længere nede)

Tomatsovs:

  • 390 g hakkede tomater
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 0,5 lile fed hvidløg

Fyld:

  • 1 dåse ananas (8 skiver)
  • 400 g revet mozzarella
  • 350 g skinke i strimler
  • Oregano

Sådan gør du

  • Pizzabund efter denne opskrift:
  • Nem pizzadej
    Del dejen i to dele (eller tre hvis der ønskes tynde bunde) og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store pizzaer. Dejen kan strækkes og formes alt efter hvor stor og rund den ønskes.
Fyld til pizzaerne:
  • Bland alle ingredienserne til tomatsovsen sammen i en skål og rør sovsen sammen. Fordel tomatsovsen ud på pizzaerne med en ske. Kom sovsen helt ud til kanten i et jævnt tyndt lag og drys revet mozzarella hen over pizzaerne. 

    Kom skinkestrimlerne på pizzaerne og dup derefter ananasskiverne tørre med et stykke køkkenrulle. Skær ananasen ud i mindre stykker og kom dem på pizzaerne.
    Bag pizzaerne på to plader med bagepapir i en forvarmet ovn – hold øje med dem undervejs så de ikke får for længe.
    Bagetid: 15-16 minutter ved 235 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar