
Opskrift på kokoskugler – de bedste havregrynskugler.
Her kommer en opskrift fra min barndom. Intet mindre end opskriften på verdens bedste havregrynskugler. Jeg husker tydeligt, da jeg stod i køkkenet med et lille forklæde på sammen med min mor og trillede havregryns kugler. Vi snakkede, min mor nynnede julesange, og der var pyntet op over det hele. En dejlig og hyggelig tid fyldt med traditioner som jeg gerne vil give videre til mine børn.
Min mor og jeg lavede altid nemme havregrynskugler, konfekt og småkager og min far stod for klejnerne. Hver dag i december spiste vi lidt af alle de lækre sager, og resten blev gemt til selve juleaften. Jeg husker glasset med det orange låg, hvor havregrynskuglerne lå i. De var mine yndlings jule-guf, og jeg havde faktisk glemt, hvor godt de smager.
Da jeg lavede dem i går og smagte den første, var det nærmest som at blive sendt tilbage til barndommen. Det er sjovt så kraftig en virkning smage og dufte, kan have på hukommelsen.

Havregrynskugler som i gamle dage – den originale opskrift.
Havregrynskuglerne er oplagte at lave sammen med børn. De skal ikke bages, så der er ikke noget at brænde sig på. De er lette at ælte sammen selv for små hænder, og så gør det ikke spor, hvis kuglerne varierer lidt i størrelse.
Her følger den originale opskrift på havregrynskugler fra min mor. Opskriften er et gammelt udklip fra et dameblad, og den gang blev kuglerne vist kaldt festkugler. Prisen under opskriften vidner om at det er et gammelt udklip. Der står følgende under pris 5,60 kr. kostede det den gang at købe ingredienser til kuglerne.
Prøv også disse skønne småkager fra min barndom – gaffelkager.
Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Havregrynskugler
Ingredienser
- 150 g smør
- 125 g sukker
- 4,5 dl havregryn
- 3 spsk. Kakaopulver (eller ren kakao)
- 1,5 tsk. vaniljesukker
Pynt:
- 1 dl kokosmel
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen. Ælt det hele godt sammen med hænderne indtil det er samlet til en stor kugle som stilles på køl i 1-2 timer. Form små kugler ud af dejen og rul dem i kokosmel. Hvis det er svært at forme kuglerne, er det fordi, at dejen ikke er kold nok. Den skal være helt kold og fast, inden de formes.Når alle havregrynskuglerne er færdige trilles de i kokosmel og stilles på køl igen. De bør opbevares på køl og nydes i december måned :-)
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram ♥
2 Kommentarer
Tak for at dele, det lyder som en god opskrift
De er så lækre og kan bestemt anbefales.
God jul :-)