Havregrynskugler
Snack og sødt

Havregrynskugler

Havregrynskugler

Opskrift på kokoskugler – de bedste havregrynskugler. 

Her kommer en opskrift fra min barndom. Intet mindre end opskriften på verdens bedste havregrynskugler. Jeg husker tydeligt, da jeg stod i køkkenet med et lille forklæde på sammen med min mor og trillede havregrynskugler. Vi snakkede, min mor nynnede julesange, og der var pyntet op over det hele. En dejlig og hyggelig tid fyldt med traditioner som jeg gerne vil give videre til mine børn.

Min mor og jeg lavede altid nemme havregrynskugler, konfekt og småkager og min far stod for klejnerne. Hver dag i december spiste vi lidt af alle de lækre sager, og resten blev gemt til selve juleaften. Jeg husker glasset med det orange låg, hvor havregrynskuglerne lå i. De var mine yndlings jule-guf, og jeg havde faktisk glemt, hvor godt de smager.
Da jeg lavede dem i går og smagte den første, var det nærmest som at blive sendt tilbage til barndommen. Det er sjovt så kraftig en virkning smage og dufte, kan have på hukommelsen.

kokoskugler

Gammeldags havregrynskugler – den originale opskrift.

Havregrynskuglerne er oplagte at lave sammen med børn. De skal ikke bages, så der er ikke noget at brænde sig på. De er lette at ælte sammen selv for små hænder, og så gør det ikke spor, hvis kuglerne varierer lidt i størrelse.

Her følger den originale opskrift fra min mor. Opskriften er et gammelt udklip fra et dameblad, og den gang blev kuglerne vist kaldt festkugler. Prisen under opskriften vidner om at det er et gammelt udklip. Der står følgende under pris 5,60 kr. kostede det den gang at købe ingredienser til kuglerne.

Prøv også disse skønne småkager fra min barndom – gaffelkager

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

havregryns

Havregrynskugler

Antal 70 stk.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 125 g sukker
  • 4,5 dl havregryn
  • 3 spsk. Kakaopulver (eller ren kakao)
  • 1,5 tsk. vaniljesukker

Pynt:

  • 1 dl kokosmel

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen. Ælt det hele godt sammen med hænderne indtil det er samlet til en stor kugle som stilles på køl i 1-2 timer. 
    Form små kugler ud af dejen og rul dem i kokosmel. Hvis det er svært at forme kuglerne, er det fordi, at dejen ikke er kold nok. Den skal være helt kold og fast, inden de formes.
    Når alle havregrynskuglerne er færdige trilles de i kokosmel og stilles på køl igen. De bør opbevares på køl og nydes i december måned :-)
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Ane 15. december 2019 at 10:11

    Tak for at dele, det lyder som en god opskrift

    • Svar Mie 16. december 2019 at 15:18

      De er så lækre og kan bestemt anbefales.

      God jul :-)

    Skriv din kommentar