Havregrynskugler med marcipan
Snack og sødt

Havregrynskugler med marcipan

Havregrynskugler med marcipan

Som barn lavede jeg altid konfekt og havregrynskugler sammen med min mor. Jeg elskede at være med i køkkenet, og jeg husker tydeligt, at vi hørte julemusik og bagte julekager og lavede juleslik i dagene op til juleaften. Vi så også altid julekalender i tv og lejlighden var pyntet med jul. Mine forældre gjorde meget ud af julen og hyggen, og det betyder meget for mig at kunne give det videre til min familie. Heldigvis er Søren lige så glad for jul som mig (måske endda mere), så vi juler i stor stil her hos os.

Vi skal holde jul her hjemme i år, og vi glæder os rigtig meget til at se familien. Ligesom sidste år, har vi været på julemarked hos Dyssegaarden, og der har vi købt en steg hjem til juleaften. Den blev så god sidste år og med masser af sprøde svær.

Jeg har i går lavet den første omgang havregrynskugler, som skal bruges i weekenden, når vi skal have gæster. Jeg kommer sikkert til at lave dem igen, for jeg er ret sikker på, at de forsvinder hurtigt. Opskriften på havregrynskuglerne er fra min barndom, og det er mega gode! Denne gang har jeg prøvet at tilsætte groft marcipan, og det blev ret godt. Man kan selvfølgelig også bruge den helt almindelige marcipan, jeg kan bare godt lide den grove slags, så der kommer lidt mere smag og knas fra mandlerne.

Havregrynskugler med marcipan

Opskrift på havregrynskugler med marcipan

150 g smør
125 g sukker
4,5 dl havregryn
3 spsk kakako
1,5 tsk vaniljesukker
150 g grov marcipan

Pynt: 1 dl kokosmel

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne sammen med hænderne eller i en køkkenmaskine. Jeg har denne gang brugt en køkkenmaskine, men man kan også sagtens bare bruge hænderne. Ælt dejen rigtig godt sammen og form den til en kugle som stilles på køl i et par timer.

Form små kugler ud af dejen og rul dem i kokosmelet. Hvis det er svært at forme kuglerne, er det fordi, at dejen ikke er kold nok. Den skal være helt kold og fast, inden de formes.

Opbevar havregrynskuglerne i en beholder med låg i køleskabet.

Mængde

Cirka 70 havregrynskugler med marcipan

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar