Havregrynsboller med gulerod
Brød og boller

Havregrynsboller med gulerod

Havregrynsboller med gulerod

I sidste weekend bagte jeg boller til morgenmaden, og så fik vi friskpresset juice lavet på juicemaskinen. Vi er rigtig glade for vores nye maskine, og børnene elsker når der er kold nylavet juice. Men hvem gør ikke det? ;-)

En anden ting som de også er ret glade for er nybagte boller, og så er der jo noget ved at bage, når det virkelig bliver værdsat. Når jeg bager brød eller boller i weekenden, plejer vi at spise en sen fælles morgenmad sammen ved 10-11 tiden. Så springer vi enten frokosten over, eller også tager vi en bolle med pålæg i køkkenet, når sulten melder sig. Det er en god måde at få spist bollerne på, imens de er næsten nybagte, og så er vi også fri for at skulle forberede mad igen til frokost. Hvis vi kører på en tur om eftermiddagen, plejer jeg at pakke en eftermidaggssnack hver til børnene, og der er det jo også let lige at smide en bolle eller to i. Resten af bollerne kommer jeg i fryseren, og så kan de let lige lunes et par minutter eller bruges i Williams madpakke.

Havregrynsboller med gulerod

Havregrynsboller med gulerod

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 4,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 5 spsk. græsk yoghurt eller yoghurt naturel
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 3 spsk. olie
  • 300 g havregryn
  • 500 g hvedemel
  • 3 gulerødder

Pynt:

  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt græsk yoghurt, salt, akaciehonning og honning og rør det sammen. Hæld havregryn og mel i lidt af gangen imens dejen røres grundigt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine for at lette ælte arbejdet. Riv gulerødderne på et rivejern og bland dem i dejen.
    Sæt dejen til at hæve i en time med et viskestykke over. Efter hævning formes 16-18 boller. Dejen er lidt klistret, så jeg brugte to skeer til at forme dem med. Pynt bollerne med sesamfrø og bag dem i ovnen på en plade med bagepapir.
    Bagetid: 20-24 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Anders 19. august 2015 at 17:40

    Utrolig lækkert! Da jeg tidligere kom ind på din side, havde du lige tilføjet denne opskrift. Jeg gik straks i gang – har fri for gym i dag :=)

    De smager fantastisk! Jeg skal 100% have dem med til min madpakke hver dag resten af min gymnasietid.

    • Svar Mie 19. august 2015 at 19:31

      Hej Anders

      Dejligt at høre at du kan bruge opskriften, og at du fik lavet bollerne allerede i dag :-)

    Skriv din kommentar