Hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan

Hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan

Hasselbagte kartofler er der noget bedre? Jeg har altid elsket hasselbagte kartofler og husker dem allermest fra min barndom, når min far lavede dem med hakkebøffer til. Egentlig er det lige så nemt at lave hasselbagte kartofler, som det er at lave hjemmelavede pommes frites og alligevel er det sjældent, at vi får hasselbagte kartofler.

I aften når min mor kommer på besøg, skal vi hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan som til sidst er drysset med persille og havsalt. Det bliver en rigtig hygge middag, og til kartoflerne har jeg tænkte mig at lave julemedister, brun sovs og grøntsager. Jeg købte en del grøntsager i går i mini størrelse blandt andet små tomater, gulerødder og peberfrugter. Jeg tror ikke, at jeg laver en salat ud af dem. Det ville næsten være synd, når nu de er lige til at gnave af.

Det er første gang, at jeg laver hasselbagte kartofler lige på denne måde – men bestemt ikke sidste gang. De smager skønt og passer næsten til det meste kød, kylling eller fisk. Når kartoflerne laves på denne måde med smør, hvidløg og ost, kan man sagtens undlade sovs, men i aften tror jeg, der skal en god sovs til sammen med medisterpølsen.

Hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan

Hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 12 kartofler
  • 30 g smør
  • 1 stort fed hvidløg
  • Persille
  • Parmesanost
  • Havsalt

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skyl dem. Skær helt tynde riller ned i kartoflerne med en skarp kniv. Du skal skære på den korte led og cirka 2/3 ned i kartoflen. Læg kartoflerne i et fad som kan tåle at komme i ovnen.
    Smelt smørret og kom det ned i en lille skål sammen med presset hvidløg. Rør smør og hvidløg sammen og kom bladningen hen over kartoflerne med en madpensel. Bag kartoflerne i ovnen.
    Bagetid: 45-50 minutter ved 200 grader varmluft.
    Kig til kartoflerne undervejs. De skal have godt med farve, men må selvfølgelig ikke blive brændte.
    Når kartoflerne er taget ud af ovnen, drysses de med friskrevet parmesanost og sættes ind i ovnen igen i 3-5 minutter. Kom finthakkede persille og havsalt hen over kartoflerne inden de serveres.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.


Kommentarer

Hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan — 2 kommentarer

    • Ja, det gør det :-)
      Men da mange tror det staves hasselbagt, har jeg valgt at lade opskriften hedde sådan.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.