ting at lave i efterårsferien
Kage og dessert

Hasselback æbler med vaniljeis

Hasselback æbler med vaniljeis

I går var det den 1. september og dermed også årets første efterårsdag. Det føles som om, at sommeren er gået så hurtigt, og det er ikke mange varme dage, vi har haft i Danmark denne sommer. Heldigvis følger der en masse godt med efteråret, synes jeg. Efteråret betyder nemlig endnu mere hygge. Stearinlys og en god serie, varm kakao og tæpper, blade i smukke farver som falder ned fra træerne og en masse skønt frugt og grøntsager som hører efteråret til.
Lige nu er det også æblesæson og flere af jer har måske æbler i haven?

I går lavede jeg denne ret så skønne dessert med æbler – hasselback æbler med vaniljeis. Kanel og æbler er altid en god blanding, og det er det bestemt også i denne sammenhæng. Jeg har skrællet æblerne og skåret helt tynde riller ned i dem og derefter smurt dem med en kanal-marinade. Efterfølgende er de bagt i ovnen og serveret med vaniljeis til. Uhm….det smagte godt og kan virkelig anbefales!

Kan I have en rigtig god weekend :-)

Hasselback æbler med vaniljeis

Hasselback æbler med vaniljeis

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 5 æbler
  • 75 g smør
  • 3 tsk. sukker
  • 3 tsk. kanel
  • Eventuelt hakkede mandler

Tilbehør:

  • Vaniljeis

Sådan gør du

  • Skræl æblerne og skær dem over i halve. Tag kernehusene ud ved hjælp af en melon-ske eller en kniv. Jeg har brugt en melon-ske, da den nemt kunne fjerne kernehuset uden at skære for meget i æblerne. Fjern stilken på æblerne med kniv og vend alle æblerne om – så den runde side vender opad. Skær helt tynde og dybe riller ned i æblerne (uden at skære helt igennem) ligesom man gør det med hasselbagte kartofler. Læg æblerne i et ovnfast fad og gør kanel-marinanden klar.
    Smelt smørret og rør det sammen med sukker og kanel. Kom kanel-marinanden over æblerne med en madpensel. Bag æblerne i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
    Bagetid: cirka 20 minutter ved 200 grader – bagetiden afhænger af ovnen.
    Æblerne skal være let bløde i det, men uden at de får for lang bagetid og bliver som mos.
    Pynt eventuelt med hakkede mandler og server de varme hasselback æbler med vaniljeis.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar