Hakkebøffer i fad
Aftensmad

Hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad en nem og lækker hverdagsret.

Jeg har tidligere lavet hakkebøffer med pandesovs, men jeg har ikke prøvet at lave hakkebøffer i fad eller hakkebøffer i ovn før. Det fik jeg lyst til at prøve, og derfor har jeg været på udkig efter en god opskrift. Inspirationen har jeg fundet hos madenimitliv.dk.
Det er Anne-Kathrine som står bag den fine madblog, og hun har masser af opskrifter på spændende, gode og nemme familieretter.

Det er nemt og enkelt at lave hakkebøffer i ovn og bøfferne bliver dejlig saftige med en sprød overflade. Inden bøfferne skal i ovnen, er de stegt på panden. De skal steges til de har en sprød overflade, men det er ikke nødvendigt at gennemstege dem.
Baconen har jeg også stegt på panden til den blev gylden og næsten sprød. Begge dele kommes ned i et fad, og så skal der hældes fløde og sødmælk i fadet. Det er virkelig nemt og tager ikke mange minutter at forberede og så kan retten passe sig selv i ovnen.

Imens hakkebøfferne var i ovnen, har jeg tilberedt champignonerne. De er stegt på en stor pande i lidt smør. Jeg kan godt lide når champignonerne får en sprød og brune overflade. Men hvis man er ligeglad med det, kan de også bare kommes i fadet, inden det kommer i ovnen.

Spis hakkebøfferne sammen med kogte kartofler, kartoffelmos, ris eller pasta til. Ved siden af kan der eventuelt serveres en lækker salat som passer til årstiden.

Det bliver bestemt ikke sidste gang, at jeg laver hakkebøffer i flødesovs. Det smagte noget så godt og var også et hit hos resten af familien. Vi er alle sammen ret glade for sovs, og den var der heldigvis rigeligt af ;-)

Hvis du kunne lide hakkebøffer i fad, vil du sikkert også kunne lide:
Hakkebøffer med pandesovs
Bøf med løg
Pandebøf med hvidkål

Hakkebøffer i ovn
Hakkebøf i fad

Hakkebøffer i fad

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til at stege i
  • Salt og peber
  • 200 g bacon i tern
  • 0,5 tsk. hvidløgspulver
  • 3,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl sødmælk
  • Kulør
  • 3 spsk. sovsejævner
  • 250 g brune champignoner

Pynt og tilbehør

  • Bredbladet persille
  • Kogte kartofler, ris eller pasta

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Form fire bøffer ud af oksekødet.
    Brun bøfferne på en pande i smør. Bøfferne skal ikke være gennemstegte, da de skal i ovnen. Men de må meget gerne have fået en brun lidt sprød overflade. Kom salt og peber på bøfferne imens de steges på panden.
    Læg bøfferne i et fad.
    Steg baconen på den samme pande som blev brugt til bøfferne. Drys hvidløgspulver på panden imens baconen steges næsten sprød.
    Hæld baconen hen over bøfferne i fadet.
    Kom fløde og mælk i et målebæger og rør kulør ud i fløden/mælken til det har en passende brun farve. Hæld det derefter ned i fadet.
    Drys salt og peber hen over retten.
    Kom fadet i ovnen. Efter et par minutter kommes sovsejævneren i retten imens den er i ovnen og sovsen røres let rundt.
    Imens retten er i ovnen renses champignonerne og skæres ud i tern. Svits dem på en stor pande i lidt smør til de er sprøde. Stil champignonerne til side imens fadet er i ovnen.
    Samlet tid i ovnen: 18-22 minutter.
    Tag retten ud af ovnen og hæld champignonerne hen over retten sammen med persille.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar