Gulerodskage med ostecreme
Kage og dessert

Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme

En rigtig lækker svampet gulerodskage med ostecreme – den bedste gulerodskage opskrift.

Jeg elsker gulerodskage med ostecreme, og derfor må jeg selvfølgelig også have min opskrift på gulerodskage på bloggen. En rigtig lækker svampet gulerodskage med masser af blød ostecreme.

Cremen er en flødeostecreme som er lavet med blødt smør, flormelis og sukker. Til sidst er den smagt til med lidt citronsaft. Cremen skal piskes til den bliver helt luftig og let, og så smager den bare så helt vildt godt! Udover creme på gulerodskage kan man også bruge ostecremen til muffins.

Det er en virkelig en nem gulerodskage at bage, og børn kan godt hjælpe til med at bage den. De tørre dele skal i den ene skål og de øvrige i en anden. Derefter skal det røres sammen, og så skal kagen i en bageform og i ovnen.
Efter afkøling smøres ostecremen på – og så er gulerodskagen klar til at blive nydt.

Jeg havde bagt kagen til drengene kom hjem fra skole, så vi kunne have en hygge eftermiddags stund med te og kage. I denne tid går William og Malte i skole til klokken 14.00, og de går ikke i SFO og klub. Det betyder, at vi har længere eftermiddage, og det giver tit plads til hygge.

Gulerodskagen skal opbevares på køl, og den kan sagtens holde sig frisk og god i mindst to dage. På dag to syntes vi næsten, at den var lidt bedre, fordi den var nået at blive rigtig kold. Der er ikke så mange kager, som skal spises kolde, men det må denne meget gerne være. Jeg kom kagen over på en tallerken og brugte et højt låg af plastik, som vi plejer at bruge i mikroovnen.

Prøv også denne kage som børnene helt sikker vil synes om:
Chokoladekage med glasur og slik

svampet gulerodskage
ostecreme
kage med gulerødder
gulerodskage opskrift

Gulerodskage med ostecreme

Antal 1 kage

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 210 g revet gulerødder
  • 150 g farin
  • 50 g sukker
  • 125 ml solsikkeolie
  • Smør til formen

Ostecreme

  • 200 g flødeost neutral
  • 75 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Kage
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Kom hvedemel, bagepulver, kanel og vaniljesukker ned i en lille skål.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.
    Kom æg, revet gulerødder, farin sukker og solsikkeolie ned i en større skål. Rør det godt sammen. Kom derefter de tørre ingredienser over i den større skål og rør det sammen. Det skal ikke piskes men røres med en ske til melet og alle ingredienserne er rørt sammen.
    Kom dejen ned i en smurt kageform. Formen skal være smurt grundigt og måle cirka 17 x 23 cm. Jeg har brugt en oval bageform.
    Sæt kagen i midten af ovnen.
    Bagetid: cirka 50 minutter ved 180 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen. De sidste 5 minutter kom jeg et stykke stanniol over kagen, da jeg synes toppen af kagen var lidt mørk.
    Kagen skal være blød og lækker men selvfølgelig ikke flydende. Test med en kødnål i midten af kagen om den er bagt færdig, inden du tager den ud af ovnen.
    Stil kagen til afkøling på en bagerist.
    Jeg tog kagen ud af formen da den var kølet af ved at skære langs siden og derefter løsne den ganske forsigtigt. Derefter kunne jeg vende formen på hovedet og lade kagen falde ud på min hånd.
    Ostecreme
    Kom alle ingredienserne til ostecremen ned i en skål - bortset fra citronsaften. Piske det rigtig godt sammen med en elpisker. Cremen skal piskes til den er helt let og luftig uden nogen klumper af ost. Det tager 3-5 minutter.
    Smag ostecremen til med citronsaft og pisk hurtig.
    Smør cremen ud på kagen med en kagespartel eller ske.
    Opbevaring
    Kagen opbevares i køleskabet med et låg over kagen. Her kan den sagtens holde sig frisk i mindst to dage. Der er ikke så mange kager som smager godt kolde, men denne kage skal være kold, og den smager intet mindre end skønt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar