Gulerodsboller
Brød og boller

Gulerodsboller

Gulerodsboller
Lækre bløde gulerodsboller med en sprød skorpe. Bollerne røres sammen dagen inden de skal bages og stilles på køl natten over. Dejen skal ikke æltes eller formes.

Brug dem til madpakken, morgenmaden eller som mellemmåltid med grønt og frugt til.
Bollerne kan også laves med sesamfrø, nødder eller revet squash.
De kan godt fryses, og det bedste resultat opnås, hvis du fryser dem, imens de stadig er lidt lune. Kom dem i en frysepose med en clips på, og tø dem op inden de eventuelt lunes i ovnen.

På billedet er det en madpakke med gulerodsbolle med salat, tomat, agurk og rullepølse. Blåbær og nektarin og en salat af tomater, røde vindruer, agurk og fetaost.

Opskrift på gulerodsboller

10 g gær
1 l koldt vand
2 tsk groft salt
1 tsk sukker (kan undlades)
400 g havregryn
800 g hvedemel
3-4 revet gulerødder

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det kolde vand i en stor skål. Riv gulerødderne på et rivejern og kom dem ned i skålen. De resterende ingredienser tilsættes og dejen røres godt sammen.
Dejen skal være grødagtig. Der lægges film over skålen og dejen sættes på køl natten over.

Ved hjælp af to spiseskeer laves bollerne som sættes på en plade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 30-40 minutter inden de bages i ovnen.
Bagetid:  220°  i 20-25 min.

Mængde

Cirka 20 boller

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar